Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Eίναι “αχυράνθρωπος” άλλων.. ο… Σαχπατζίδης ;


Για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, από την Πιερία, που φέρεται ιδιοκτήτης της off shore Torcaso Investment, στην οποία ανήκε το ακίνητο που αγόρασε η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου, είναι γνωστά τα εξής:
Σε λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, που χειριζόταν ο νομικός της σύμβουλος Αλ. Χατζηαλεξάνδρου, είχε εισέλθει και ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον κ. Σαχπαζίδη ενώ στη συνέχεια ο κ. Χατζηαλεξάνδρου εκταμίευσε 1,8 εκατ. ευρώ και τα έστειλε σε λογαριασμό της συζύγου του κ. Σαχπαζίδη, Μαρίας, χωρίς να αιτιολογηθεί αυτή η μεταφορά
Η εταιρεία GDS SA που του ανήκει είχε κάνει προσφορά 35 εκατ. ευρώ στη Μονή για τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Μενίδι, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.
Ο Γ. Σαχπαζίδης είναι ανιψιός του πρώτου υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ακριτίδη επί των ημερών του οποίου θήτευσε ως γενικός γραμματέα του υπουργείου ο Μ. Σάλλας. Και όταν η Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης λειτούργησε υπό τον έλεγχο του κ. Σάλλα ο κ. Σαχπατζίδης έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκείνη την εποχή ο κ. Σαχπατζίδης ήταν και αντιπρόσωπος ισραηλινής εταιρείας που προωθούσε τα περίστροφα της αμερικανικής COLT ενώ αρκετό καιρό αργότερα, το 1998 - 1999, μαζί με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Ρήγα και τον Ν. Ρεμαντά, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, εξαγόρασαν από τον Γ. Ραυτόπουλο, τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Αμέσως μετά εξαγόρασε τον «Ελληνικό Βορρά» και τα «Σπορ του Βορρά».
Πριν βρεθεί όμως με δεκάδες εκατ. ευρώ για την αγορά των ολυμπιακών ακινήτων κλπ, το 1994 - 1995 είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η εμπλοκή του με την εταιρεία «Αγροτικός Όλυμπος», την οποία λέγεται ότι... τίναξε στον αέρα, τον είχε καταστρέψει καθώς δημιούργησε χρέος 1.660.000 ευρώ.
Στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού Άμυνας εμφανιζόταν συχνά και από εκεί άρχισε να κάνει γνωριμίες και να ανεβαίνει πολύ οικονομικά.
Από την "Μακεδονία" ο Ν. Ρεμαντάς αποχώρησε σύντομα και ο Τζον Ρήγας έδιωξε κακήν κακώς τον Γ. Σαχπατζίδη ως υπαίτιο για μεγάλη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της εταιρείας.
Την εποχή της παντοδυναμίας του έκανε προκλητικά πολυτελή ζωή, διέμενε σ' ένα μικρό ανάκτορο στην Κατερίνη και τον αποκαλούσαν
«Σάχη της Πιερίας» ενώ ένα άλλο παρατσούκλι που είχε στην ίδια περιοχή ήταν «Σαχπαρέας».
Μετά από μια νέα περίοδο αφάνειας και κυνηγητού για χρέη, βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο με καταθέσεις, με ιδιόκτητο όροφο στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη και με μόνιμη σουίτα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στον γάμο του γιου του δε, που έγινε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Κίμων Κουλούρης!
Τέλος εκτός από τον γιο του Αθανάσιου Πάπιστα που ονομάζεται Εφραίμ, και συγγενικό πρόσωπο του Γ. Σαχπατζίδη ονομάζεται Εφραίμ και μονάζει μάλιστα στο Άγιο Όρος...

Το διώροφο νεοκλασικό στην Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα (μικρό αδιέξοδο πίσω από την Αελλώ, στάση Κεφαλληνίας), είναι επίσης ιδιοκτησίας του Άκη και της ….συγγραφέως του. Μανία στα διώροφα νεοκλασικά ο αδιάφθορος. Επίσης ο πάλε ποτέ ωραίος Μπρούμελ Τσοχατζόπουλος, ως ενοικιαστής του νεοκλασικού της αρεοπαγίτου , πρέπει να εξηγήσει πώς μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο σε ένα σπίτι που, σύμφωνα με τους μεσίτες, ενοικιάζεται τουλάχιστον με 5.000 ευρώ τον μήνα, ποσό μεγαλύτερο από τη βουλευτική του σύνταξη.

Μετά από όλα αυτά, είναι θέμα ωρών να πάει στον… κάδο της …ανακύκλωσης ο μέγας αρχιμιζαδόρος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ .
Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ . Ν .Τ .
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ .
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ. ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΟΥ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ .
ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
Δ .Ν .Τ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ , ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Δ . Ν . Τ
ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΖΑΚΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ , ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ,
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ .
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου αρέσουν οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και των ευαισθητοποιημένων Ελλήνων .
Οι Ισραηλινοί και γενικότερα οι Εβραίοι που εγκατασταθήκαν , μόνιμα πλέον στην κυβέρνηση του τόπου με το ΠΑΣΟΚ μετά το1981 , λυμαίνονται την Ελλάδα και είναι αυτοί που έφαγαν τα χρήματα , τις συντάξεις και τον μόχθο του Ελληνικού λαού.
Μαρέσει ρε μπαγάσα Έλληνα από την μια ευαισθητοποιήθηκες με την επίθεση των Ισραηλινών και από την άλλη έχεις Πρόεδρο Δημοκρατίας Εβραίο και τα ¾ της βουλής κατά ομολογία Γιωργάκη –Τζέφρη Ισραηλινά Εβραϊκά Αιμοβόρα Θηρία .
Μπράβο Έλληνα επιτέλους ξύπνησες !
Διαμαρτυρήθηκες !
Ποιες τον φραπέ σου και απόλαυσε την χοληστερίνη σου !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...