Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εάν ήσαστε μαζοχιστές, Ψηφίστε τους.



Σύμφωνα με το όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσα σε δέκα μήνες, μία εποχή κατά την οποία όπου κόβονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί και οι επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας. Σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία και την υγεία.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες φτάνει ακόμα και τις 55.000 ευρώ, για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, όταν στην πρώτη θέση μίας καλής αεροπορικής εταιρείας, το κόστος φτάνει στα περίπου 1000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης .

Κατά πόσο είναι λογικό μέσα σε γενικευμένη κρίση να φτάνει το κόστος μίας επίσκεψης στις Βρυξέλλες τα 60.000 ευρώ, στο Σεράγεβο τις 46.000 ευρώ και στην Λάρνακα τις 26.000 ευρώ;

Είναι εξηγήσιμο και ηθικό, όταν απαιτούνται θυσίες από τους πολίτες της χώρας, οι υπουργοί να έχουν πολυπληθή συνοδεία και να έχει φτάσει πρωτοκλασσάτος υπουργός της κυβέρνησης να κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ;

Τόσο κόστισε το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον.

Ή να μεταβαίνει ο Θ. Πάγκαλος από την Κέα στην Τήνο με Σούπερ Πούμα;

Τα στοιχεία, είναι αποκαλυπτικά.

* Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο "πρωταθλητής" σε αυτό το ιδιότυπο ράλι κόστους ταξιδιών και επισκέψεων.

Το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ, να πάει να γυρίσει, τα τέλη στάθμευσης, διανυκτερεύσεις προσωπικού κλπ.

Αντίστοιχα, δύο επισκέψεις του στις Βρυξέλλες κόστισαν περίπου 100.000 ευρώ.

* Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και από τα "δυνατά χαρτιά" της κυβέρνησης.

Στις δεκαπέντε Αυγούστου πήγε από την Κέα στην Τήνο για τρεις ώρες με Σούπερ Πούμα, επίσκεψη η οποία κόστισε 17.000 ευρώ.

* Δημήτρης Δρούτσας

Πέρα από το υψηλό κόστος των συχνών ταξιδιών του στις Βρυξέλλες, έκανε και ένα στην Κρήτη στο οποίο απαίτησε να φύγει το αεροσκάφος του από την Ελευσίνα και να πάει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ώστε να μεταβεί στο νησί αλλά και να επιστρέψει. Κόστισε 24.000 ευρώ.

Το αντίστοιχο ταξίδι του στο Σεράγεβο κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο πρώτος σε αυτή την λίστα, άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν να έχει υψηλού κόστους ταξίδια και πολυπληθείς συνοδείες από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...