Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ποιος θα ελέγξει την «σχέση» ΚΑΡΑΤΖΑΠΑΙΡΝΕΙ-ΣΑΦΑ;


Με την κατάθεση του ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας κ. Ευάγγελος Βασιλάκος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων την περίοδο 2006-2009 βάζει ..μπουρλότο.
Ο κ. Βασιλάκος, που διετέλεσε γγ Εξοπλισμών όταν Υπουργοί ήταν οι Βενιζέλος και Μειμαράκης, παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην επιτροπή, εμπλοκής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες για τις «απαράδεκτες συμβατικές προβλέψεις, την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων». Για τους Υπουργούς Άμυνας της ΝΔ είπε ότι «ευθύνονται για την καταβολή των πληρωμών, ε
νώ οι συμβάσεις εκτελούνταν πλημμελώς ή καθόλου», και υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση προκάλεσαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον. Άφησε αιχμές κατά των Καρατζαφέρη και Μειμαράκη για τους οποίους είπε ότι «οι αγοραίες εκφράσεις «μπροστάντζας» και «νονός» χρησιμοποιούνταν από τους εμπόρους όπλων για να περιγράψουν τους δύο αυτούς πολιτικούς». Για τον κ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Βασιλάκος επεσήμανε ότι « ο χρόνος υποβολής των ερωτήσεων του ΛΑ.Ο.Σ. συνέπιπτε με συγκεκριμένα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις διαπραγματεύσεις». ( Μάλλον «ανάλογες» με τα..πακέτα …συνεισφοράς στο ταμείο του ΛΑγΟΣ, ήταν και οι ερωτήσεις. Εμείς θέλουμε να δούμε πότε θα ελεγχτεί η σχέση ΣΑΦΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ) «Η υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων είναι δυσώδης σε όλες τις πτυχές της, απαιτεί ενδελεχή εξέταση και έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία πρώτης τάξεως πολιτική ευκαιρία για την αποκαθήλωση διεφθαρμένων πολιτικών», υποστήριξε στην κατάθεση του ο κ. Βασιλάκος.

Στην κατάθεσή του σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής διαβάζουμε:

Η δική μου συνεισφορά στο έργο της Επιτροπής έγκειται στο να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά περί των συμβάσεων. Περί πιθανών δωροδοκιών εκτιμώ ότι η Επιτροπή θα πρέπει να καλέσει, υπό καθεστώς μη δίωξης για προφανείς λόγους, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξοπλισμών, όπως οι κ.κ. Λιακουνάκος, Μανωλόπουλος, Πλέσσας, Πατεράκης, Χούμπαυλης, Χατζημηνάς, Μπεκατώρος, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κουρής, Αναστασιάδης, καθώς και στελέχη ξένων εταιρειών, όπως ο κ. Atzpodien. Εκτιμώ, επίσης, ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να καλέσει και δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, όπως, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βερύκιος, Ηλιάδης, Γκουριώτης, Πολλάτος, Τσακίρης, Καρβουνόπουλος, Αλατζάς, για να διερευνήσει το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους.

Λεφτά για "αόρατα" υποβρύχια και ο πίνακας πληρωμών!

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...