Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η υπόθεση …Νορβηγικό… χτύπημα, αρχίζει να… μυρίζει άσχημα.



Αρχικά τα ΜΜΕ στράφηκαν (με προκλητική προθυμία) στην ισλαμική τρομοκρατία αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης είναι ένας 32χρονος ψηλός και ξανθός Νορβηγός που περιγράφεται ως «Χριστιανός ακροδεξιός φονταμελιστής».

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράϊβικ σπούδασε στην Εμπορική Σχολή του Όσλο και εκτός από κάποιες τροχαίες παραβάσεις δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν. Ο Μπράϊβικ δήλωνε θαυμαστής του Ουίνστον Τσόρτσιλ (!) καθώς και του Μαξ Μάνους (1914-1996) που υπήρξε ήρωας σαμποτέρ της νορβηγικής αντίστασης κατά των Ναζί και πέθανε στην Ισπανία υποφέροντας από κατάθλιψη και αλκοολισμό. Σύμφωνα με το νορβηγικό νόμο ο Μπράϊβικ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 21 χρόνων για τρομοκρατική δράση και για το θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων και επομένως είναι εύλογη η σύγκριση με τις πρόσφατες ποινές των 25 χρόνων για τις «εκρήξεις της κατσαρόλας» στους Πυρήνες της Φωτιάς. Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράϊβικ τοποθέτησε τη βόμβα σε κυβερνητικό κτίριο του Όσλο κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι, ενώ εκτέλεσε τουλάχιστον 84 νεαρά άτομα στο νησί Ουτόγια πυροβολώντας τυφλά ανάμεσα στο πλήθος. Η αστυνομία διερευνά σήμερα τις πληροφορίες ότι και ένας δεύτερος οπλισμένος άνδρας μπορεί να εμπλέκεται στην επίθεση στο νησί Οτόγια. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος δεν φορούσε στολή αστυνομικού, όπως ο πρώτος ύποπτος που συνελήφθη, εθεάθη στο νησί Οτόγια όπου σημειώθηκε το μακελειό, μετέδωσε το δίκτυο NRK και το πρακτορείο ειδήσεων NTB. Ο 32χρονος ύποπτος συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Οτόγια, δυτικά του Όσλο, μετά τη φερόμενη επίθεσή του στο συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος. Τώρα το κατά πόσο μπορεί ένας και μοναδικός, να καταφέρει τέτοιο .. διπλό χτύπημα; αυτό μένει να αναλυθεί από τον… Ράμπο.

Εάν συνυπολογίσουμε πως προ ημερών έγινε το..χτύπημα στην Κύπρο των..πετρελαίων, και τώρα νέο χτύπημα στην Νορβηγία των …εξορύξεων πετρελαίων, Εμείς αναμένουμε και …τρίτο χτύπημα τις προσεχείς μέρες, σε άλλο ..πετρελαϊκό … «τόπο».

Κανένας δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε ούτε με βόμβες» !!! Είπε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, χωρίς να εξηγήσει σε ποιους αναφέρεται. Ο δικτυακός τόπος document.no Breivik άνοιξε. Απόψε δημοσιεύονται στο document.no το συνολο των μηνυμάτων του Breivik που έχει γράψει. Δείχνουν ότι ανησυχεί πολύ, ότι η Νορβηγία χρειάζεται μια εφημερίδα που είναι σε αντίθεση με την πολυπολιτισμικότητα.

Για δείτε εδώ τι γράφουν οι νορβηγικές εφημερίδες για τα γεγονότα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bre pas kala otan skotothikan tosoi anthrpopoi tzampoynas poines kai kaneis sygkriseis?????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...