Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Mόνο …κόλο, δεν έχετε ζητήσει.


"Η ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσει ως εκ τούτου ένα κράτος – μέλος με προβλήματα βλέπε Ελλάδα που δέχεται βοήθεια, πρέπει ως αντάλλαγμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Stern. ( Ποια κυριαρχία ρε παλιομαλάκα; αυτή έχει παραχωρηθεί προ πολλού, με το επάρατο μνημόνιο σας ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εναλλακτική είναι σαφώς καλύτερη από το να οδηγηθεί ένα υπερχρεωμένο κράτος – μέλος εκτός ευρωζώνης.

"Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Ευρώπη είναι να καταστεί σαφές ότι τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να εξέλθουν της ευρωζώνης". (διότι τα θέλουμε για..προτεκτοράτα.)

Επίσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σημερινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί "λευκή επιταγή" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επαναγορά ομολόγων.

"Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση λευκής επιταγής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ.Σόϊμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012, καθώς και ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...