Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ποια ..κεντροδεξιά ; Σχεδόν όλοι στην Ελλάδα, είσαστε …κεντροδεξιά


Ο εκκολαπτόμενος ως μελλοντικός σωτήρας μιας κατεστραμμένης χώρας, Αντώνης Σαμαράς περιγράφει σε σημερινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” , την εικόνα μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς, απαλλαγμένης από τα φέουδα του παρελθόντος, συγκροτημένης πάνω σε αξίες, ιδέες και πλατιά λαϊκή βάση που θα επιδιώξει την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Η Κεντροδεξιά σήμερα βρίσκει το ιδεολογικό και το κοινωνικό της πρόσωπο, ακριβώς επειδή έπαψε να είναι πολυκατοικία όπου συστεγάζονται μόνιμοι «ιδιοκτήτες» και προσωρινοί «ενοικιαστές», τονίζει μεταξύ άλλων.

Η Κεντροδεξιά παράταξη ανασυγκροτείται πάνω σε αυτήν την καινούργια βάση. Χωρίς λαϊκισμούς. Χωρίς καιροσκοπισμούς. Χωρίς καραγκιοζιλίκια… Η Κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε «πολυκατοικία» ούτε «μονοκατοικία», ούτε… «καλύβα του Καραγκιόζη.

Τώρα πως μπορεί να γίνει αυτό την στιγμή που τα κόμματα στην χώρα είναι one man ,ότι πει ο αρχηγός, μόνο αυτός γνωρίζει. Πάντως από ότι δείχνει η σκέψη του και η αγωνία του είναι μεγάλη για το τι θα κάνει ο… Καρατζαφέρης.

Με την βουβή συναίνεση του βούλιαξε η Ελλάδα και ξεπουλήθηκε στην κυριολεξία και τώρα μας εξηγεί πως θα μας σώσει από το χάος το ανύπαρκτο κόμμα του, με τον ανύπαρκτο μηχανισμό, και τα ταριχευμένα στελέχη του. Είναι δε τόσο ….. που για το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές και για την περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης λέει ότι «το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα στους δανειστές της». Δεν μας εξηγεί μόνο πως μπορεί να συνυπάρξει το… φιλότιμο, με στυγνούς τοκογλύφους. Ο τύπος δηλαδή δίνει διαπιστευτήρια υποτέλειας στους επικυρίαρχους για την μελλοντική πρωθυπουργία του.

Άντε ρε να πάτε να ……


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...