Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σιγά μην έμενε ο… μάρτης Εφραίμ , έξω από την..σαρακοστή.


Υποστηρικτές του Εφραίμ, πολιτευτές και περιφερειακά στελέχη της ΝΔ χρηματοδοτούνταν πλουσιοπάροχα την τριετία 2007-2009

Ιδιαίτερα γαλαντόμοι ήταν στις κυβερνήσεις της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και με τους φίλους και υποστηρικτές της Μονής Βατοπεδίου και του Εφραίμ. Στο διάστημα μετά το 2007 δεν αρκούνταν μόνο να χρυσώνουν τον Εφραίμ με τα φιλέτα του Δημοσίου. Φρόντιζαν και τους ανθρώπους του ίδιου και του μοναστηριού μέσω των ενισχύσεων σε... ΜΚΟ.

Το ίδιο γενναιόδωροι υπήρξαν και για τους... απανταχού γαλάζιους φίλους και πολιτευτές, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ την περίοδο 2007-2009.

Ο "Αγιος Μάξιμος ο Γραικός" που εμφανίζεται ως ινστιτούτο έρευνας, διάσωσης και προβολής πνευματικών και πολιτιστικών παραδόσεων χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 150.000 ευρώ, που είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ. "Ο Αγιος Μαξιμος ο Γραικός και ο Βατοπεδινός", όπως είναι ο πλήρης τίτλος, ανέλαβε να διασώσει και τον Εφραίμ.

Γύρω από αυτόν δραστηριοποιείται ο Σύλλογος των Φίλων Μονής Βατοπεδίου με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Λούλη, ενώ συμμετείχε δραστήρια με τον πρόεδρο του "Αγιος Μάξιμος ο Γραικός" Νικόλαο Γκουράρο στις συγκεντρώσεις που κάνει ανά την Ελλάδα ο Εφραίμ στις οποίες επιχειρείται να εμφανιστεί πως δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο Βατοπεδίου. Η τελευταία συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, στην οποία ήταν ομιλητής και ο Ν. Γκουράρος. Το ίδιο είχε κάνει ο κ. Γκουράρος και στη συγκέντρωση με τον Εφραίμ που είχε προηγηθεί στις 18 Μαΐου στην Αθήνα στον πολυχώρο "Αθηναΐς". Τον Ιανουάριο είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και άλλη εκδήλωση του "Ινστιτούτου", παρουσία και πάλι του ηγούμενου.

Από τον κατάλογο των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ προκύπτει ότι από τους ευνοούμενους ήταν και η προσωπική φίλη του Κ. Καραμανλή και της συζύγου του Νατάσας, Θεσσαλονικιά, Μαριάνα Χατζητόλιου - Βιλδιρίδη. ( Αχ.. τι μας θυμίζει το όνομα ). Δύο φορές τουλάχιστον φέρεται να παίρνει από 25.000 ευρώ για το Μουσείο Παιδιού και Παιδικού Παιχνιδιού, όπως αναφέρεται. Να σημειωθεί ότι η Μ. Βιλδιρίδη είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στη θέση της προέδρου του Δ.Σ. του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ευρωπαϊκή... ολοκλήρωση
Με 150.000 ευρώ ενισχύθηκε το Εθνικό Κέντρο Προώθησης της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ο). Ο ειδικός γραμματέας του Ευθύμιος Δρόσος στο βιογραφικό του παρουσιάζεται ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1974 με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου 1974-76.

Υπήρξε στέλεχος του Οργανωτικού της ΝΔ (τομεάρχης, περιφερειάρχης) σε διάφορους νομούς και περιφέρειες. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ από το 2004 και πρόεδρος του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (2005-2010). Από τον Ιανουάριο 2010 είναι αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, υπεύθυνος για Πελοπόννησο, Δυτ. Ελλάδα και Ιόνια.

Ο... πρωταθλητής
Μισό εκατομμύριο ευρώ για τον πολιτευτή της Ανατ. Αττικής

Με το ποσό των 500.000 ευρώ σε 4 διαφορετικές εγγραφές, το μεγαλύτερο ποσό απ' όλες τις επιχορηγήσεις, χρηματοδο­τήθηκαν δύο ΜΚΟ του κ. Νίκου Γιαννή, πολιτευτή της ΝΔ που εργά­ζεται στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Μάλιστα, οι επιχορηγήσεις σε δύο εγγραφές είναι από 150.000 ευρώ και σε άλλες δύο από 100.000 ευρώ. Πρόκειται για τις ΜΚΟ "Ευρωπαϊκή Εκφραση" και "Ευρωπαϊκή Κοινω­νία, Πολιτική Εκφραση, Θεσμοί", που από το 1990 μέχρι σήμερα εκδίδει το... περιοδικό "Ευρωπαϊκή Εκφραση" (71 τεύχη).

Ο κ. Ν. Γιαν­νής στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και ανακηρύχ­θη­­κε αναπληρωμα-τικός με 11.500 ψήφους. Ιδρυσε και άσκησε τη διοίκηση για 12 χρόνια της ΜΚΟ "Ευρωπαϊκή Εκφραση", που προωθεί την ευρωπαϊκή ιδέα και την κοινωνία πολιτών. Εχει αναλάβει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, ειδικά της ΕΕ. Ο κ. Γιαννής από τα μέσα της δεκαετίας του '80 έχει έντονη δραστηριότητα στον χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της κοινωνίας πολιτών, του ευρωπαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και των κέντρων πολιτικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...