Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αφού δεν μπορεί να τα βάλει με το ..Ισραήλ , βαρεί ο τουρκαλάς το …σαμάρι


Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, αμφισβητώντας εμπράκτως τμήματα ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Χθες προχώρησε και σε νέα διεθνή ναυτική αγγελία NAVTEX 608/11,(βλέπε στο τέλος το πλήρες κείμενο) με την οποία ανακοίνωσε ότι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, από 04:00-21:00 θα εκτελεί ναυτική άσκηση με πυρά ("gunnery exercise") στo Αιγαίο, δεσμεύοντας τρεις περιοχές, με πρώτη τον Κόλπο της Σμύρνης.

Οι άλλες δύο περιοχές έχουν δεσμευθεί παρανόμως από την Τουρκία και αφορούν την περιοχή Λέσβου-Χίου και τα Ψαρά μέχρι ανατολικά του Αγ. Ευστρατίου, που περιλαμβάνουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Η Άγκυρα, ως όφειλε, δεν ζήτησε τη σχετική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για τη δέσμευση των δύο ανωτέρω περιοχών ενώ, παραβιάζοντας τους σχετικούς κανόνες ασφαλείας, ούτε ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την έκδοση αγγελίας για το FIR Αθηνών.
Εμείς πάντως μην έχουμε και παράπονο, κάνουμε «συνεχιζόμενες διερευνητικές επαφές» για τον… καθορισμό υφαλοκρηπίδας μας και ΑΟΖ μας, ενώ η Άγκυρα επιμένει στην αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και στις δύο προαναφερθείσες περιοχές στο Αν. Αιγαίο.

Ας είναι καλά ο Πάγκαλος που έχει αναλάβει το θέμα, και ως θερμός πατριώτης θα προστατεύσει τα δίκαια της χώρας όπως έξαλλου έκανε και στα… Ίμια. Άντε …καλή …φραπεδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...