Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Και ο Τζέφρυ πάει για νέες εντολές στο ..Αμέρικα. Άντε ..γεια


Αρχίζει τις έρευνες η Άγκυρα από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Παρακολουθήστε την πορεία του νορβηγικού πλοίου ΕΔΩ . Δύο τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή. Τα τουρκικά πλοία αναμένουν διαταγή για απόπλου με εντολή να φτάσουν μέχρι και το οικόπεδο 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, μεταξύ Πάφου και Καστελόριζου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι έφθασε η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12. Οι Ισραηλινοί δηλώνουν έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα. «Όσοι σκέφτονται να τα βάλουν με το Ισραήλ καλά κάνουν να έχουν στα υπόψη τους το δόγμα της χώρας, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια του κράτους. Τηρώντας πιστά μία επιθετική στρατηγική διασφαλίζουμε τόσο την άμυνα της χώρας όσο και το κύρος του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων.» Η Depka file του Ισραήλ γράφει ότι χθες, 14/9, ετέθη σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ με αφορμή τις απειλητικές κινήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το defencenet γράφει για Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ. Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίως αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση, πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η έναρξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνώρισης και επιτήρησης εχθρικών δυνάμεων, δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, αφού η Άγκυρα δείχνει να "έχει απασφαλίσει".

Σήμερα το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών θαλάσσιων πεδίων στα νότια, παραβιάζοντας φυσικά, ανενόχλητα τον κυπριακό εναέριο χώρο.

Τουρκικά μαχητικά F-16 και αναγνωριστικά αεροσκάφη F-4, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και δεκάδες ελικόπτερα πετούν στον ευρύ αυτό θαλάσσιο χώρο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!

Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, τώρα

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...