Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αδειάζουν οι εργολάβοι τον Τζεφρυ


Χωρίς να λένε λέξη για την «ταμπακέρα», το υπουργείο Υποδομών και η κοινοπραξία «Ολυμπία οδός» συνεχίζουν με ανακοινώσεις το διάλογο για τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών-Πύργου που καρκινοβατούν εδώ και μήνες.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι για να συναινέσουν στη μείωση των διοδίων στο υπό κατασκευή τμήμα και να συνεχίσουν τα έργα ζητούν να εισπράττουν το σύνολο των εσόδων ώς το 2037, έναντι του 2022 που προβλέπει η σύμβαση.

Ως αιτία για την ουσιαστική διακοπή των έργων, η κοινοπραξία επικαλείται τις καθυστερήσεις από την πλευρά του Δημοσίου στην παράδοση των εργοταξιακών χώρων, που έπρεπε να έχουν εξασφαλιστεί ώς τον Αύγουστο του 2009. Αναφέρει ότι ώς τα τέλη Αυγούστου είχε παραδοθεί μόνον το 77% των χώρων στην Κορίνθου-Πατρών και το 50% στην Πατρών-Πύργου. «Εκκρεμότητες υπήρχαν ώς το καλοκαίρι του 2009», απαντά το υπουργείο, που θεωρεί ότι πλέον τα θέματα αυτά ρυθμίζονται και με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο διακοπής της χρηματοδότησης και της αναστολής στην κατασκευή των έργων. Καλεί τους εργολάβους να δείξουν υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη σύμβαση.

Από τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών προκύπτει ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την επανέναρξη των έργων, μάλιστα το υπουργείο διαπιστώνει ότι οι εργολάβοι «απομακρύνονται από την πραγματικότητα» και «δυσκολεύουν την εξεύρεση λύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...