Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι την τετάρτη η θα προκηρύξει εκλογές, η θα πάει …σπίτι του ο… χάλιας .


Ο Πρωθυπουργός δεν ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ λόγω έκτακτου οικονομικού κινδύνου ή έκτακτου οικονομικού γεγονότος, αλλά γιατί τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ληφθούν σοβαρές και οριστικές αποφάσεις, ανέφερε σε νέα δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος. Νωρίτερα όμως του είχε πει στο τηλέφωνο. "Γιώργο γύρνα πίσω. Δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος μόνος μου"

"Δε μας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Πάρτε μέτρα να αποφύγετε την χρεωκοπία". Αυτά τα σκληρά λόγια ανήκουν στον Βέλγο υπουργό οικονομικών Ντιτιέ Ρέιντερς.

Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια του Eurogroup είπε στον Βενιζέλο. Το μέτρο της ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ, "Θα αποδώσει το πολύ 1 δις, τη στιγμή που ζητάτε τουλάχιστον 2" και κινείται στα όρια της παρανομίας. "Το πρόβλημα είναι το δημόσιο. Επιβάλετε συνεχώς φόρους για να αποφύγετε τις απολύσεις. Πρέπει να συρρικνωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων, να προχωρήσετε άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις, να πουλήσετε ακίνητη περιουσία. Όχι εργασιακή εφεδρεία και άλλα τερτίπια, αλλά απολύσεις! Και μάλιστα από... χθες! Στο Eurogroup δόθηκε ακόμη και νούμερο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για αρχή, 40.000 άνθρωποι πρέπει να απολυθούν. Το νούμερο που πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να πιάσει η κυβέρνηση είναι η εξοικονόμηση συνολικά 4,5 δις ευρώ! προσθέτοντας ότι αναγκαία προϋπόθεση για να ληφθούν τα μέτρα είναι η πολιτική συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...