Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Από το σημερινό δελτίο αυτοκτονιών-ανθρωποκτονιών του ΠΑΣΟΚ.


«Νεαρής ηλικίας ασφαλιστής από το Ηράκλειο επιχείρησε να βάλει τέρμα στη ζωή του χθες το μεσημέρι λόγω οικονομικών προβλημάτων, κόβοντας με μαχαίρι τις φλέβες των χεριών του. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο νεαρός ασφαλιστής σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονήσει και χθες επιχείρησε να κάνει πράξη τις απειλές του. Κλείστηκε στο σπίτι του και με ένα μαχαίρι έκοψε βαθιά τις φλέβες του. Η σύζυγός του η οποία εργάζεται τον αναζήτησε στο τηλέφωνο αλλά δεν τον βρήκε. Όταν έφτασε στο σπίτι που βρίσκεται σε προάστιο του Ηρακλείου τον είδε σε άσχημη κατάσταση μέσα σε μία λίμνη αίματος».

Αυξάνονται τρομακτικά οι αυτοκτονίες-ανθρωποκτονίες του ΠΑΣΟΚ .

Πενηντάχρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα. Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών. Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής, Μ. Κριάδης, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, πηδάει από το παράθυρο του γραφείου του καθώς δεν αντέχει την οικονομική καταστροφή που έχει πάθει. Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση. Δύο ακόμα νέοι άνθρωποι στο Ζωγράφου αυτοκτόνησαν. Ένας 35χρονος με οικονομικά προβλήματα που έκοψαν το επίδομα στην παραπληγική γυναίκα του και ένας φοιτητής που πήδηξε από το μπαλκόνι.

Όμως τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης τα “θάβουν” κανονικά, για να μην προκαλέσουν λέει ανησυχία στο κοινό τους.

Εκτιμάται ότι το 2010, όταν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, αυτοκτόνησαν γύρω στους 500 Έλληνες. Γενικά, το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, δηλαδή μέχρι πέρυσι ξεπέρασαν τις 4.000 με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος, μέχρι πρόπερσι. Χάθηκε δηλαδή μια κωμόπολη από ανθρώπους που οι ίδιοι έβαλαν τέρμα στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για το 2011 εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση 40% των αυτοκτονιών και μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του έτους είχαν αυτοκτονήσει 150 άτομα. Δηλαδή σε όλο το έτος οι αυτοκτονίες μπορεί να αγγίξουν τις 700!

Εάν συνυπολογίσουμε τώρα και εκείνους που παθαίνουν καρδιακά, εγκεφαλικά, καρκίνο όλα από την στενοχώρια για την οικονομική δυσπραγία τα νούμερα θα είναι τρομακτικά. .

Θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα έχει το πράσινο νησί η Κρήτη, καθώς καταγράφονται συνεχώς αυτοκτονίες. Μόνο στο Ηράκλειο μέσα σε 1,5 χρόνο πάνω από 20 ευυπόληπτοι πολίτες προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Βασική αιτία των αυτοκτονιών είναι τα χρέη, η αδυναμία να τα βγάλουν πέρα άνθρωποι που τις περισσότερες φορές είχαν μια οικονομική επιφάνεια και φυσικά τα κυκλώματα τοκογλύφων που οργιάζουν και δρουν ανενόχλητα με την ανοχή κρατικών παραγόντων. εκτός τους επισήμους τοκογλύφους τις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα σημειώματα των αυτοχείρων περιγράφονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι τράπεζες και τα τοκογλυφικά κυκλώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...