Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι φορτώνουν στον λαουτζίκο τα κερατιάτικα.


Να πας να γαμηθείς και να τα εισπράξεις εσύ. Έτσι θα πρέπει να του πουν οι ..ενοικιαστές. Δεν τους φτάνουν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της έτοιμης για ξεπούλημα Δ.Ε.Η, τώρα θέλουν μέσω αυτής, να κάνουν τους εισπράκτορες οι ενοικιαστές από τους ιδιοκτήτες του εκτάκτου χαρατσιού που επιβάλλει, αφού σε αυτούς θα κόψουν το ρεύμα εάν δεν πληρωθεί. Πάλι δηλαδή φορτώνουν στις πλάτες του λαουτζίκου, από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκεται.

Άμεσα οι ενοικιαστές και έμμεσα οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τ.μ. σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τ.μ. θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.

Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τ.μ. ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τ.μ. και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τ.μ.
Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.

Στήνει μπλόκο η ΓΕΝΟΠ στην έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα

ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρωτη φορα βλεπω τετοιους παπατζηδες της οικονομικης σχολης πα ΣΟΚ.καλα λιγο τσιπα δεν εχουν τα ανθρωποειδη??Ακουσα και τον υπηρεσιακο πρωθυπουργο να μιλα για πατριδα.ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΡΕ ΞΕΣΧΙΣΜΕΝΕ των αλβανων των πακιστανων των α;φρικανων των αφγανων ολους αυτους που καλοδεχοσουν χαρη της πολυπολιτισμικοτητας και ξεσχισαν τα ταμεια τα νοσοκομεια τα νοικοκυρια..Απο αυτους τραβα παρτα ΤΖΕΦΡΥ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...