Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Φούχτελ: «Αν αποτύχει η αποστολή μου, θα είμαι ο τελευταίος ...Οθωνας»



Για μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου, άκουγε στο Βερολίνο η ομάδα των 54 παιδιών και των πέντε καθηγητών Γ' Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης με ιώβειο υπομονή τη διάλεξη του εντεταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ Χωρίς οιμωγές, παράπονα ή τις συνήθεις γκριμάτσες.

«Η μέση αντοχή των γερμανών ακροατών στις διαλέξεις του Φούχτελ είναι 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα» επισήμανε ειδήμων στη γερμανική πρωτεύουσα. «Η υπομονή των νεαρών επισκεπτών μας σπάει κάθε ρεκόρ».

Ο κ.Φούχτελ έχει τη φήμη του «μαϊντανού» του γερμανικού κοινοβουλίου επειδή σε 22 χρόνια βουλευτικής θητείας – μέχρι το 2009, όταν και έγινε υφυπουργός – είχε υποτυπώδη παρουσία σε αυτό. «Το μόνο που του ανέθεταν ήταν να εκφωνεί τα ονόματα των βουλευτών σε ψηφοφορίες, κάτι που ομολογουμένως έκανε αλάνθαστα!» έγραψε εφημερίδα. «Είναι πολιτικός της κατηγορίας φτερού» πρόσθεσε σχολιαστής. «Κι αυτό θα γίνει σύντομα γνωστό και στην Ελλάδα». φέρει ανεξίτηλα τον τίτλο του «καμηλιέρη» από τότε που έγινε επίτιμος πρόεδρος του εκτροφείου καμηλών «Fata Morgana» στο Ετιγκεν. Η διαβεβαίωσή του ότι το γάλα της καμήλας (50 ευρώ το λίτρο) είναι καλύτερο αφροδισιακό από το viagra, δεν συνέβαλε στην αύξηση του κύρους του. Ούτε και το γεγονός, ότι κατόρθωσε να πείσει, κατ΄ εντολή του Χέλμουτ Κολ, τους σεΐχηδες του Αμπού Ντάμπι να κάνουν το 1992 επενδύσεις δισεκατομμυρίων μάρκων στο Βερολίνο, με αντάλλαγμα, τη διοργάνωση από τον ίδιο καμηλοδρομιών στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Αν αποτύχει η αποστολή μου, θα είμαι ο τελευταίος Οθωνας» έλεγε τις προάλλες μελαγχολικά σε συνομιλητές του. Μαζί του θα έφευγε και ο τελευταίος «Κόθωνας» όπως αποκαλούσε ο Δημήτρης Ψαθάς τον πρώτο βασιλιά της νεότερης Ελλάδας.

Πηγή

Μετά τον Οθωνα, ήρθαν οι… Γλυξμπουργκ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λετε βρε ουνοι.Θα ακολουθησει ενας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ αυτη τη φορα να ολοκλησωσει το εργο. Ο ΘΕΟΣ θα φυλαξει αυτον τον ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον ήθελε να πει, ο τελευταίος ΠΥΘΩΝΑΣ θα είναι στην Ελλάδα..... ξέρετε τα βρωμερά φίδια της λάσπης που στραγγαλίζουν μέχρις... ασφυξίας τα θύματά τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...