Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Και γιατί όλα αυτά πρέπει να τα κάνει μέσω offshore o….Eλληναράς;


Ένα νέο... Τατόι φέρεται να οραματίζεται ο τέως στην περιοχή Γκιάλεζα, ακριβώς πάνω από το κοσμικό Πόρτο Χέλι. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδια­φέρον παρουσιάζει το γεγο­νός ότι στις αγοραπωλησίες των αγροτεμαχίων, συνολικής έκτασης 207 στρεμμάτων, πρωταγωνιστούν δύο υπεράκτιες εταιρείες...από τη λίστα των περιβόητων «200 offshore του Κρανιδίου», τις οποίες ήδη κάνει φύλλο και φτερό το ΣΔΟΕ, Εκεί η τέως βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να κτίσει σειρά κατοικιών, κάνοντας «ένα όνειρο πραγματικότητα». Τα συνολικά οκτώ κύρια κτίρια -οι οικοδομικές άδειες των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί- προορίζονται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τόσο του ζεύγους Γκλίξμπουργκ και των οικείων τους. Τους τελευταίους μήνες οι εμφανίσεις της τέως βασιλικής οικογένειας στην περιοχή έχουν πυκνώσει. Ορισμένες φορές καταφθάνουν συνοδεία επιβλητικού... κομβόι από 5-6 πολυτελή τζιπ που τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν σχόλια, ενώ κάποιες άλλες, το ζεύγος Γκλίξμπουργκ επισκέπτεται το κτήμα επιβαίνοντας σε παλιό στρατιωτικό τζιπ τύπου Μερσεντές.

Ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί η εμπλοκή των δύο offshore στις αγοραπωλησίες των 17 αρχικών αγροτεμαχίων που απαρτίζουν τη συνολική έκταση. Πρόκειται για τη Vestricia Properties Limited, με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, που δραστηριοποιείται από τις 21/11/2007 στο Κρανίδι Αργολίδας και δηλώνει γραφεία στο Κολωνάκι, καθώς και την Aspiring Services Limited, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, που δραστηριοποιείται στο Κρανίδι από τις 17/11/2010. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δηλωθεί με την εξόχως κατατοπιστική διεύθυνση... οδός Σεσιγκλιάτι, αριθ. 0! Σχέση με το συγκεκριμένο κτήμα εμφανίζεται να έχει και μια τρίτη εταιρεία, η Γκιάλιζα Ανώνυμος Κτηματική και Εμπορική, με έδρα στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά, που φέρεται να εκπροσωπείται από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών.

Η διαδρομή των αγροτεμαχίων που εν τη ενώσει τους προορίζονται να φιλοξενήσουν τα νέα «θερινά ανάκτορα» είχε δύο? στάσεις. Αρχικά η Vestricia αγόρασε από τους κληρονόμους των Νίκου Τουτουντζή και Αναστάσιου Στανατιώτη, αλλά και μερικών ακόμη μικρο-ιδιοκτητών, τα 17 αγροτεμάχια που συγκροτούν το 207 στρεμμάτων «κτήμα της Γκιάλεζας», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Η αγορά ολοκληρώθηκε σε έξι φάσεις από τις 21/12/2007 μέχρι τις 30/9/2008, με βάση τις εγγραφές στο υποθηκοφυλακείο Κρανιδίου. Στη συνέχεια, στις 27/7/2011, η υπεράκτια εταιρεία μεταβίβασε έξι αγροτεμάχια μαζί με τις οικοδομικές τους άδειες στην Aspiring. Νωρίτερα, στις 22/12/2010 είχε πωλήσει στη Γκιάλιζα ΑΕ τα υπόλοιπα αγροτεμάχια της έκτασης.

H συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...