Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Συνομιλητής των Αμερικανών ο Καμμένος



Τον Δεκέμβριο του 2006 οι Αμερικανοί αναρωτιούνται για τις επιδιώξεις και τα σχέδια του τότε υπουργού Άμυνας της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο τότε Αμερικανός πρέσβης Ries τον χαρακτηρίζει μάλιστα "διεθνή άνδρα-μυστήριο" και απορεί γιατί ενώ έχει στα χέρια του έναν διόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους μετέχοντες στην Βορειοατλαντική συμμαχία, όταν βρίσκεται στα Συμβούλια του ΝΑΤΟ, φαίνεται να μην έχει για αμυντικά θέματα το ίδιο ενδιαφέρον όπως για αυτά που σχετίζονται με πολιτικές αναμετρήσεις στο εσωτερικό. Ο πρέσβης συνεχίζει εκτιμώντας ότι τις πραγματικές αποφάσεις για τον Ελληνικό στρατό παίρνει εκείνη την περίοδο ο Π. Χηνοφώτης ενώ καταλήγει με τις εκτιμήσεις του Π. Κάμμενου για τα θέματα του υπουργείου Αμύνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ WIKILEAK ΕΔΩ
http://wikileaks.folders.gr/main/wikileak?id=54&locale=el


Ενδιαφέρον έχει το εξής σημείο του τηλεγραφήματος: «Ο Καμμένος επίσης μας είπε ότι ο Μεϊμαράκης του είχε ζητήσει προσωπικά να επιβλέπει ζητήματα στρατιωτικών προμηθειών». Ο κ. Ρις μάλιστα εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Καμμένος θα επιθυμούσε τη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας υπό τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο τότε πρέσβης στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο, που εκείνη την περίοδο διατελούσε πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Καμένος απαντά στον κ. Ρις ότι «το πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη», αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται «στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...