Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ξέρετε με πόσα αγοράζετε σχεδόν τα… πάντα στην Ελλάδα; Θα εκπλαγείτε.


Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής της χώρας, από τη μία με τα "Μνημόνια" και τα αντι-αναπτυξιακά μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και από την άλλη τη δραχμολαγνία του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει να ρίξετε μία ματιά στην χρηματιστηριακή αξία των μετοχών στο ταμπλό της λεωφόρου Αθηνών. Διαβάστε σοκαριστικά παραδείγματα....
 Στο χρηματιστήριο, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται όλες οι μεγάλες εταιρείες - που επί της ουσίας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της χώρας.

Φανταστείτε να μπορούσατε να είχατε στα χέρια σας - στην ιδιοκτησία σας, τις μετοχές ΟΛΩΝ των εισηγμένων τραπεζών, των εταιρειών λιανεμπορίου, των κατασκευαστικών, των ΜΜΕ, τα πάντα! Ξέρετε πόσα χρήματα χρειάζονται;

Σύμφωνα με τη σημερινή αποτίμηση των μετοχών μόλις 18 δισ. ευρώ! Με αυτά τα χρήματα αγοράζει κάποιος τα πάντα! Τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και όλα όσα αναφέραμε παραπάνω!

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε σήμερα στις 476,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 45,41 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5,09%.

Με απλά λόγια, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 0,915 ευρώ! Δηλαδή, 2 μετοχές της Εθνικής κοστίζουν όσο 1 λίτρο βενζίνη!

 Για να καταλάβετε το μέγεθος της οικονομικής και χρηματιστηριακής καταστροφής της χώρας, τα κέρδη της Apple το πρώτο τρίμηνο του 2012 χάρη στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των κινητών της τηλεφώνων iPhone, ιδιαίτερα στη μεγάλη αγορά της Κίνας,  έφθασαν στα 11,6 δισ. δολάρια! Αυτό σημαίνει ότι για την Apple είναι απλά μία απόφαση της στιγμής να αγοράσει (κυριολεκτικά) ολόκληρη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας!

Τελικά, μήπως όλοι οι πολιτικοί κοιτούν πρωτίστως τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέρονται κι έπειτα το συμφέρον της πατρίδας;

Πηγή planet-greece

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς να δείτε πόσο θα εκπλαγείτε αν ανοίξετε κανένα λεξικό ή βιβλίο γραμματικής και δείτε πως γράφεται το "ξέρεται" και το "αγοράζεται" όταν πρόκειται για πρώτο πρόσωπο πληθυντικού ενεργητικής φωνής. Ίσως καταλάβετε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αγραμματοσύνη και η έλλειψη παιδείας.

Ixnos είπε...

Εσένα αυτό είναι το πρόβλημα σου η το ξεπούλημα .Όταν γράφουμε στα γρήγορα γιατί έχουμε και δουλειές πολλά ποστ λάθη θα γίνουν .Για κοίταξε στις εφημερίδες των …καθηγητάδων να δεις πόσα θα βρεις. Το πρόβλημα είναι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το… δάσος, κύριε …πρύτανη..

Ανώνυμος είπε...

Καθηγητές ..τρεις ,και εχαθει η πατρίς. Οι παραμορφωμένοι μας ξεπούλησαν κύριε ανώνυμε. Το να μην δέχεσαι την γνώμη έστω και αγράμματων όπως θέλεις να τους… ταμπελοποιήσεις δείχνει τον φασισμό σου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά πολύ σωστά το γράφει το ixnos. Εμείς δεν είμαστε συριζαίοι οπαδοί του ΤΡΑΙΝΟ με έψιλον, ούτε του πωλήται με έψιλον .Αναφέρεται αόριστα. Στο σχολαρχείο έτσι τα γράφαμε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...