Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιτίθεται το ΕΣΡ στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής


«Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από την συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012», απεφάνθη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Το ΕΣΡ συνεδρίασε εκτάκτως μετά το περιστατικό, καθώς πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων δήλωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, όταν σε αυτές συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται ακόμη πως «δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων». «Επομένως», τονίζει το ΕΣΡ, «οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα».
Αναφέρει ακόμη ότι «οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων» και επισημαίνει τέλος πως «βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται στη διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει την νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές».

Πηγή:Voria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...