Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Υπάρχουν ακόμα γερμανοτσολιάδες στην Ελλάδα. Είχαν ραντεβού στο… σύνταγμα.



«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Δεν θα βγούμε από την γερμανική Ευρώπη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία της πολιτικής άνοιξης στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η τύχη της χώρας θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι δουλοπρεπείς οπαδοί μας σε επτά κρίσιμα διλήμματα».

«Το πρώτο για το οποίο θα αποφασίσουμε μεθαύριο, είναι το δήθεν δίλημμα ευρώ ή δραχμή. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει η Ελλάδα έξω από το ευρώ. Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είναι το δίλημμα: Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με καταστροφή και χειρότερο Μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, για να υπογράψει λίγο αργότερα πολύ χειρότερο Μνημόνιο, εκτός ευρώ» είπε.

Το τρίτο δίλημμα των εκλογών της Κυριακής κατά τον κ. Σαμαρά είναι: «αναδουλειές ή μαζική ανεργία. Αν οδηγηθούμε σε έξοδο από το γερμανοκρατουμενο ευρώ, η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα, οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα. Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Ποιο είναι αυτό που χρεοκόπησε; Μπορείτε να το βρείτε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ, εκφράζονται ήδη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και ας κυβερνούσαμε εμείς.  
«Εμείς αντίθετα εκπροσωπούμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν, για να γίνουμε μια μη σύγχρονη δυναμική ευρωπαϊκή χώρα. Ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια. Να σπάσει η γραφειοκρατία. Να μειωθούν οι φόροι» αυτά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ  πρόσθεσε.

«Το πέμπτο δίλημμα που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή είναι ανάμεσα στην ασφάλεια και το φόβο. Σήμερα, που οργιάζει η εγκληματικότητα, θέλουμε να αφοπλίσουν την αστυνομία. Σήμερα, που ξεχειλίζει η Ελλάδα από παράνομους λαθρομετανάστες, τους καλούσε ο Παυλοπουλος  να φέρουν και τις οικογένειές τους. Τάζουμε και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους παράνομους βρίσκονται εδώ, για να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία. Να αλλάξουμε τους νόμους, ώστε να μην σταματήσει η ατιμωρησία. Να μην βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να μην απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως τελευταίο δίλημμα το ερώτημα «κυβέρνηση γερμανοτσολιάδων ή ακυβερνησία ΣΥΡΙΖΑ ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του. Άρα, πώς θα κάνει κυβέρνηση; Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση γερμανοτσολιάδων τις επόμενες μέρες, το πιθανότερο είναι να μην προλάβουμε να φτάσουμε σε επόμενες εκλογές. Ζητάμε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας  όπως και στην κατοχή, για το κακό του τόπου. Θέτουμε δύο όρους: ψευτοΕπαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο ευρώ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...