Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μετά τον .. «γερμανό επίτροπο» της Μερκελ , οι αμερικανοί προτείνουν και αμερικανό τοποτηρητή


Οι ΗΠΑ "ανησυχούν" ότι η Τουρκία θα μπορούσε να θελήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευθεί την "πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση" στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε κινήσεις που θα αποσκοπούν στην απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα! Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που σύστησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον.
Η ομάδα αυτή που συστήθηκε ειδικά για να μελετήσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχει λάβει υπ'όψιν της πολλά σενάρια και στην τελική της έκθεση, αναφέρει πως  "Η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να συμβάλει ώστε οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών να μην εκτραχυνθούν.
Η Τουρκία θα έπρεπε να αποφύγει να εκμεταλλευθεί τα τρέχοντα προβλήματα της Αθήνας και να αποσπάσει ... εδαφικά οφέλη από την τελευταία", και προτείνει  την δημιουργία μιας τριμερούς στρατιωτικής ομάδας επαφής (trilateral military contact group) στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματικοί του Ναυτικού και της Αεροπορίας από Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ, προκειμένου μέσω της συνεχούς διαβούλευσης να αποφευχθούν κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο.
Δηλαδή θα υπάρχει κανονικά Αμερικανός τοποτηρητής ο οποίος θα προσπαθεί να "συμβιβάσει τις διαφορές". Όπου "διαφορές" είναι οι τουρκικές απαιτήσεις. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση οι Αμερικανοί προβλέπουν απλά "ελληνικό συμβιβασμό".
Επίσης προτείνουν ένα είδος "έντιμης ειρήνης" με την Ελλάδα με την ουσιαστική παραχώρηση δικαιωμάτων σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία η οποία κατά την ίδια έκθεση, είναι το μόνο κράτος-μέλος της Συμμαχίας που αυξάνει την επιρροή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...