Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Πριν …εκλεγούν μοιράζουν τα υπουργεία, γ@μώ τα …υπουργεία τους.


Απαραίτητη προϋπόθεση για τη Συγγρού σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ποσοστό αυτοδυναμίας είναι να κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης ώστε να καταφέρει στα υπουργεία να ηγηθούν δικά της στελέχη.

 Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μελετήσει προσεκτικά ποιους θα επιλέξει να καθίσουν τελικά στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.


Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάρει κανένα ρίσκο και όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει για τη θέση του «τσάρου» τον εαυτό του.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενδεχομένως αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι διατηρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο είχε αναλάβει ως υπουργός επί Λουκά Παπαδήμου.

Στο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα οδηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης ίσως αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Μεταφορών παίζουν τα ονόματα του Μάκη Βορίδη, στο οποίος διατέλεσε υπουργός επί κυβέρνησης Παπαδήμου ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, οποίος ήταν επιλογή για το εν λόγω υπουργείο από τον Κώστα Καραμανλή προτού μεταπηδήσει λίγο αργότερα στο Παιδείας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης οδηγείται ο αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το ντεμπούτο της στο υπουργικό συμβούλιο θα κάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος φαίνεται να οδηγείται στο υπουργείο Απασχόλησης.
Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο νυν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης ενώ το δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης θα διατελέσει υπουργός Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...