Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έκτακτο:... Απειλούν να κάνουν χαρακίρι μαζικά οι ιάπωνες, εάν βγει ο Τσιπρας


Μέχρι την Ιαπωνία έφτασε ο τρόμος της εκλογής του Τσίπρα. Τα πρωτοσέλιδα της ασχολούνται μόνο με αυτό. Σήμερα είχαν το πρώτο κρούσμα .Ένας ιάπωνας έκανε χαρακίρι σε ένδειξη διαμαρτυριας.  Ο πλανήτης υπό τον τρόμο της επιλογής των Ελλήνων την Κυριακή" αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα, Bild, το οποίο αναφέρεται σε ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα.... "Όλες οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου ετοιμάζονται για σοβαρές αναταράξεις στην αγορά δύο ημέρες πριν από την εκλογές στην Ελλάδα. Οι κεντρικές τράπεζες δηλώνουν επίσης έτοιμες να προβούν σε συντονισμένες δράσεις για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς" "Tο όνομα του τρόμου: GREXIT - όρος που περικλείει αφενός την έξοδο της Ελλάδας από την αλλά και τη χρεωκοπία του κράτους. Η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται, οι αγορές και οι πολιτικοί καθώς έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, η πιθανότητα να κερδίσουν τις εκλογές οι ριζοσπαστικοί αριστεροί στην Ελλάδα των οποίων ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μεγάλη. Αυτό θα σημάνει και θα σφραγίσει φυσικά, και το τέλος του ευρώ για τη χώρα, όπως και τη χρεωκοπία της" τονίζει η γερμανική εφημερίδα.   

"Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας" παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus, Peter Seiffert.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει ως απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα:


"Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων -και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, κάθε δεύτερος νέος είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο -δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού " γράφει ο κ. Seiffert.

"Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη" επισημαίνει ο κ. Seiffert.

"Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία -είναι ένα μπουρδέλο" δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.

"Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν , κλέβουν -με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν" σημειώνει ο κ. Γιώργος στο Focus.

 «Κι αν δίναμε την Ελλάδα;» είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού Le Point που απηχεί τις απόψεις τμήματος του γαλλικού... κατεστημένου. Το σημείωμα, που υπογράφει ο διευθυντής του Le Point, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ξεκινά με το ερώτημα: «Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;» η Ελλάδα εναντιώνεται: Δαγκώνει ακόμα και το χέρι που την τρέφει, όπως φαίνεται κι από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής κι αντιευρωπαϊκής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που διεκδικεί ρόλο πρώτης πολιτικής δύναμης στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες: με ένα χρέος που αντιπροσώπευε, πέρυσι, το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν ν’ακούν για λιτότητα. Είναι λοιπόν σκόπιμο αναρωτηθείς αν θέλουν να σωθούν από μόνοι τους.
Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα χάνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται –όπως λέγεται- να φέρει πιο κοντά τη χώρα του με τη Ρωσία.
Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά.
Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.

Το γερμανικό περιοδικό Focus χρησιμοποιεί ως τίτλο τη φράση «η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο μπουρδελο» που ανήκει σε κάποιο Έλληνα που ερωτάται στο ρεπορτάζ του περιοδικού για την κατάσταση στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...