Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Φάσκουν και αντιφάσκουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, από τον πανικό τους.




Να ζει κανείς, η…ναζί;

Αυτό που θα πρέπει κάποιος να τους δώσει να καταλάβουν είναι ότι εκεί που έχουν έρθει τα πράγματα δεν είναι πλέον εφικτό να γίνει ολικά αυτό που θέλουν ,διότι οι έλληνες έχουν να επιλέξουν μεταξύ γερμανοκρατούμενης Ελλάδας από ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ και τους ΕΤΑΙΡΟΥΣ τους, με σκληρή κατοχή και πείνα, αθλιότητα και απεμπόληση της εθνικής υπερηφάνειας,  η αγγλοαμερικανοκρατούμενη από ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΜΕΝΟ κ.λ.π   με περιθώρια παροχής έστω ενός αξιοπρεπούς ..… «συσσιτίου», αφού ναι μεν οι ΑγγλοΑμερικανοί είναι και αυτοί επικυρίαρχοι, αλλά δίνουν και κάτι. Δεν σε αφήνουν σε πλήρη αθλιότητα. Φωνάζαμε τόσα χρόνια … «έξω οι αμερικανοί» και ήρθαν αντ΄΄αυτου οι Γερμανοί ναζί για να μας εξαθλιώσουν θέλοντας να τα πάρουν ΟΛΑ ακόμα και τις ζωές μας. Δυστυχώς αυτές είναι οι επιλογές μας . Εμείς θα θέλαμε από τους θρασείς γερμανοτσολιαδες που ζητούν την ψήφο μας να εξηγήσουν …γιατί η Ισπανία δεν πρόκειται να καταβάλει καμία αποπληρωμή μέχρι το 2017 –έχει δηλαδή περίοδο χάριτος 5 ετών-, το επιτόκιο ορίζεται στο 3%, και τέλος η αποπληρωμή του δανείου θα ξεκινήσει το 2017 και θα έχει διάρκεια 10 ετών, ενώ αυτοί έσπευσαν να μας δέσουν χειροπόδαρα στους τοκογλύφους αποδεχόμενοι όλους τους άθλιους όρους τους. Μήπως τελικά ο «Αμερικανός» ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν «τοποθετημένος» για να μας σπρώξει στην τοκογλυφική Γερμανία, να εξεγερθούν οι πολίτες με το άθλιο πολιτικό σύστημα, και έτσι να δημιουργηθεί-ξεπεταχθεί ένα  αμερικανικό ΝΕΟΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ, ως αποδέκτης κραδασμών  της πανελλήνιας κατακραυγής, αφού ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ  ΤΡΑΒΑ ΑΛΛΟ το υπάρχον   ;  

Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Financial Times Deutschland», επικαλούμενη κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται ότι «Η ΕΕ θέλει να χαλαρώσει τα δεσμά της Αθήνας» με υπότιτλο «Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.  «Αν θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη, δεν θα μπορούν να αρνηθούν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζει η εφημερίδα και υποστηρίζει ότι η αναδιαπραγμάτευση θα είναι ούτως ή άλλως υποχρεωτική για όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να περάσουν το μήνυμα πως είτε ΣΑΜΑΡΑΣ είτε ΤΣΙΠΡΑΣ το ίδιο είναι.
Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι διαφοροποιείται αφού δήλωσε την Τρίτη ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, εφόσον όμως τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Επίσης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελληνικού ελλείμματος, στο βαθμό πάντα που η Ελλάδα συνεχίσει να ακολουθεί επί της ουσίας τις κατευθύνσεις των εταίρων.
Βρυξέλλες, ανακοινώνουν την προθυμία τους για διαπραγματεύσεις, ελπίζοντας ότι τα κόμματα τους  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, θα μπορούσαν να τύχουν μεγαλύτερης στήριξης από τον λαό, γράφει η εφημερίδα.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι όμως στέλνουν και το  μήνυμα, πως για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας απαιτείται και η υπογραφή όλων των πολιτικών αρχηγών και φυσικά του  ΤΣΙΠΡΑ που δεν φαίνεται όμως διατεθειμένος να υποκύψει με επιστολή υποταγής στους ευρωπαίους τοκογλύφους, παρά το ότι έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του, λέγοντας πως «δεν θα πάει με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες». Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ζητούν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις, για απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ όμως δήλωσε με άρθρο του στους «Financial Times», την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη επιχειρώντας να διαλύσει τις αμφιβολίες που εκφράζονται για το αντίθετο. Το αίτημα της υποτελούς υπογραφής  συζητείται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο έντονα στις Βρυξέλλες, με τους αξιωματούχους να έχουν ήδη ζητήσει από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να θέσει το αίτημα επισήμως στην ελληνική πλευρά.
Από τη Δευτέρα όμως, είναι βέβαιο, πως  όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση, θα δεχτεί πιέσεις από τις Βρυξέλλες και μάλιστα με εκβιαστικά διλλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο επίτροπος Oικονομίας Ολι Ρεν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες δεσμεύσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του.
Αυτό σημαίνει πως είτε πρώτος αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεύτερος, οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν "αυτόγραφο" από τον κ. Τσίπρα ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα το Μνημόνιο,, αλλά κατόπιν ..εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...