Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Απίστευτο; Πρωτιά -ΠΑΣΟΚ - Καρατζαφερη δείχνουν οι… μυστικές δημοσκοπήσεις


Τι σκατα μυστικές είναι οι δημοσκοπήσεις που πλασάρουν για αποπροσανατολισμό; H αξία τους είναι ίδια, με των προγνωστικών που γράψαμε. Εμείς θα δώσουμε πρόθεση ψήφου αλλά μετά την τέταρτη όπου και θα έχουμε πλήρη εικόνα και γνήσια, όπως άλλωστε είχαμε κάνει και την προηγούμενη φορά, και όπως μπορείτε να δείτε εδώ Τα πραγματικά ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων μέχρι στιγμής. δεν έπεσε  πολύ έξω.

Γράφουν λοιπόν ότι …υπεροχή της Ν.Δ., δείχνουν οι περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις αρχές της βδομάδας για λογαριασμό των κομματικών (και όχι μόνον) επιτελείων. Από τις πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η διαφορά που χωρίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κινείται λίγο πάνω από το 2%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τα ευρήματα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους. Όπως αναφέρουν στην «weekend» υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, τα ποσοστά της Ν.Δ., όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, κινούνται από 26% έως 29,5%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ από 23 έως 26%. Πέραν της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων διαμορφώνεται πάνω – κάτω ως εξής. Το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 9 και 12%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από 6 έως 7%, η «ΔΗΜ.ΑΡ» από 4 έως 5,5%, η «Χρυσή Αυγή» από 4,1 έως 6%, το ΚΚΕ από 3 έως 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται κοντά στο 1,5% και ο σχηματισμός των Μάνου – Τζήμερου, μετά δυσκολίες ξεπερνά το 1%.
Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να αποδεκατίζεται από την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και την Πέμπτη (που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο στον ΑΝΤ1 με τον Κασιδιάρη), το ΚΚΕ, κινούνταν πέριξ του 3%. Ωστόσο, η ιστορία με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη, φαίνεται να ευνόησε τόσο το ΚΚΕ, όσο και την «Χρυσή Αυγή», κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων, ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που είχαν επιλέξει στις εκλογές της 6ης Μαϊου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τον ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα των Μάνου – Τζήμερου, δείχνει διάθεση να επιστρέψει στο μεγάλο «μαγαζί» της παράταξης. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, κινείται σταθερά πάνω από το 5%, με τάση να προσεγγίσει ακόμη και το 7%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...