Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έκτακτο : θα στείλουν τους νέους υπουργούς Μπουμπούκο και Βορίδη στην Συρία ως διαμεσολαβητές στην κρίση


Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο εμείς ακόμη περιμένουμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που μετέδιδαν χθες ισραηλινές πηγές και είχε  δημοσιεύσει το Onalert   για μεγάλη άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, επαληθεύονται από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η ισραηλινή ιστοσελίδα στην άσκηση θα συμμετάσχουν 90.000 στρατιώτες ,400 αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης. Η Κίνα έχει ζητήσει ήδη άδεια από την Αίγυπτο για να περάσουν από το Σουέζ 12 πολεμικά της πλοία.

Δύο πολεμικά πλοία της Ρωσίας είναι έτοιμα να πλεύσουν προς Συρία μεταφέροντας πεζοναύτες και άρματα μάχης. Επισήμως η αποστολή των Ρώσων πεζοναυτών είναι η προστασία των ομοεθνών τους που ζουν στη Συρία κι αν χρειαστεί η εκκένωση τους.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ, όπως  αποκάλυψε το Onalert  έκανε μέσα στη νύχτα άσκηση νότια της Κύπρου ,με 28 μαχητικά αεροσκάφη, πέντε ιπτάμενα τάνκερ και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Μια άσκηση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το είδος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσομοίωση κάποιου σχεδίου βομβαρδισμού της ισραηλινής ΠΑ, μέσα στη νύχτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να σκέφτονται πλέον σοβαρά τη πιθανότητα δημιουργίας no fly zone σε συνδυασμό με βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων στο έδαφος της Συρίας εντείνονται.

Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να επηρεάζουν την Ελλάδα η οποία όμως είναι προς το παρόν απούσα. Περιμένοντας το σχηματισμό κυβέρνησης ,ουδείς ασχολείται. Το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί να ασχοληθεί κάποιος και μετά από το σχηματισμό κυβέρνησης. 
Και η Κίνα στέλνει δυνάμεις! Κολοσσιαία άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη ΣυρίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...