Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το παραμύθι έχει… και .... κακό λύκο.


Mείζον  πολιτικό θέμα με την ασθένεια Σαμαρά. ο πρωθυπουργός πρέπει να μείνει τουλάχιστο 15 μέρες εκτός καθηκόντων .Αυτό κατά συνέπεια του στερεί τη δυνατότητα να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, όπου επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας θα είναι ο υποτιθέμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρά τις φήμες που ήθελαν να αντικαθιστά τον Σαμαρά ο Αβραμοπουλος. Αυτό θα γίνει γιατί η ΕΕ δέχεται μόνο επικεφαλής κρατών, η κυβερνήσεων . Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο προοριζόμενος για υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, δεν θα αναλάβει τελικά το υπουργείο. Το απόγευμα της Δευτέρας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενος λόγους υγείας. Ο Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος που ήθελαν να συμμετέχουν στο σόου δεν θα μεταβούν στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Όπως ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης: "Δεν θα μεταβούμε στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών γιατί δεν θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός. Μετά την ανάρρωση του θα μεταβούμε μαζί για να διεκδικήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει στα πλαίσια της προγραμματικής σύγκλισης. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί και από τους τρεις μαζί".
Την δια στιγμή  άρχισε η αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και ορισμένα, όπως αυτό του νυν υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ενδέχεται –αν επαληθευτούν- να προκαλέσουν ντόμινο ανακατατάξεων στην κυβέρνηση. Σε περίπτωση που προκριθεί για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο κ. Χατζηδάκης, τότε ενδέχεται να αξιοποιηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης.
Ένα άλλο όνομα που παίζει επίσης δυνατά είναι εκείνο του Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο ακούγεται ότι ενδέχεται σε αναλάβει και θέση αναπληρωτή υπουργού.
Η ανεπίσημη λίστα περιλαμβάνει επίσης τον τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, και τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά και τέως υφυπουργό Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Γ. Μουμούρα, και του  νυν υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, Γ. Ζανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...