Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καρκινοπαθείς : Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς»


Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι, μην μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.
 «Στερούμαστε τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν όλοι οι καρκινοπαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια τις χημειοθεραπείες μας στα νοσοκομεία . Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακά μας, μας δίνουν ένα χαρτί που γράφει «στερείται» με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε , αλλά ούτε εκεί υπάρχουν. «Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» , φώναξε μέσα από το φέρετρο στο...
οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, Περσεφόνη Μήτα.
Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουμε και υπάρχουν φάρμακα που κοστίζει ίσως και 4.000 η δόση. Αλλά ακόμη κι αν έχουμε να πληρώσουμε, υπάρχει έλλειψη φαρμάκων, διότι οι εταιρείες, λόγω των χρεών των ταμείων, έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Εμείς όμως τι χρωστάμε; Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα ταμεία. Γιατί θα πρέπει να υφιστάμεθα αυτή τη ταλαιπωρία;» είπε η κ Μήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...