Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής και έμπορος όπλων ;


Στην Ζάκυνθο , μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  ο 76χρονος λαουτιέρης γνωστός καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής και επιχειρηματίας του χώρου, Μ.Κ που συνελήφθη σε χωριό του Ρεθύμνου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε οργανωμένο κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων.
Ο καλλιτέχνης προσήχθη μετά από εντολή που έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Η εντολή που δόθηκε από την ΓΑΔΑ ήταν να εντοπιστεί ο καλλιτέχνης και να γίνει άμεσα μεταγωγή του.

Όλα ξεκίνησαν μετά την κατάσχεση στη Νάπολη της Ιταλίας ενός κοντέινερ το οποίο περιείχε τουλάχιστον 70 όπλα. Τα όπλα αυτά φέρεται να είχαν παραλήπτη το συγκεκριμένο άτομο, ενώ για την ίδια υπόθεση, που έχει αναλάβει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα
Βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας  αντιμετωπίζουν  ο 76χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής και δύο ακόμα άτομα, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας, διερευνούσε παράλληλα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α., υπόθεση σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης (ένας 45χρονος με ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα) αγόραζε στην Αμερική πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, τα φόρτωνε σε οχήματα ιδιοκτησίας του και με το πρόσχημα της εξαγωγής των οχημάτων στη χώρα μας, τα έστελνε αρχικά στη Νάπολη της Ιταλίας, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια. Εκεί τα παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και τα προωθούσαν οδικώς στην Ελλάδα.
Με τη μεθοδολογία αυτή, τον Ιανουάριο του 2010 εισήγαγαν σαράντα πυροβόλα όπλα (κυρίως περίστροφα και πιστόλια) και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.
Επίσης, το Μάρτιο του 2012 με την ίδια μεθοδολογία οργάνωσαν την αποστολή 69 πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών.
Ο οπλισμός αυτός φορτώθηκε σε δύο οχήματα, από τα οποία το ένα θα κατέληγε στην Κρήτη και το δεύτερο στην Τσεχία. Πριν την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων στη Νάπολη, το φορτίο ανακλήθηκε από τις Αμερικανικές διωκτικές αρχές και τα όπλα κατασχέθηκαν τελικά στις Η.Π.Α.

Στην Αθήνα, στο σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για την παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...