Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Άπορος... ο …Αλβανός εισαγγελέας ?


Εξαιρετικά γενναιόδωρη στην έγκριση προνοιακών επιδομάτων και στη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου. Εκατοντάδες ομογενείς της Αλβανίας, αλλά και Αλβανοί πολίτες, που δε ζούσαν στην Ελλάδα απολάμβαναν, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, δωρεάν και παράνομη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εισαγγελέα από την Αλβανία, ο οποίος δήλωσε άπορος στις ελληνικές αρχές και λάμβανε χωρίς να πληρώνει ακριβά φάρμακα.

Ήδη έχουν αφαιρεθεί τα βιβλιάρια υγείας σε 300 περιπτώσεις ενώ πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα. Η υπόθεση  του
Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. ήρθε στο φως  έπειτα από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων.
Έπασχε από σοβαρή πάθηση όμως δικαίωμα να παίρνει φάρμακα από το ελληνικό κράτος δεν είχε, δήλωσε για την υπόθεση στο ραδιόφωνο του Alpha ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, κατά τη σχετική απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, κυρίως ομογενείς από τη Β. Ηπειρο που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...