Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ρεμάλια προσέξτε .Μην πέσουν άλλα στην κάλπη, και άλλα, στην …Singular


Σχετικά με την Ελλαδα το  Stratfor  Γράφει : Η Ελλάδα θα διενεργήσει κοινοβουλευτικές εκλογές στις 17η Ιουνίου, μετά την αποτυχία να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές 6 Μαΐου. Η ψηφοφορία έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών πιέσεων που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας από τους όρους της συμφωνίας διάσωσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Οποιοδήποτε κόμμα  και να αναλάβει την εξουσία στην Αθήνα ας υποστηρίζει ή να απορρίπτει το σχέδιο διάσωσης η τους  όρους της συμφωνίας διάσωσης θα χρειαστεί πιθανότατα να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Με την Ελλάδα να αγωνίζεται για να πληρώσει ακόμη και τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, οι Βρυξέλλες ανησυχούν ότι οι σκληρές συνθήκες που επιβάλλονται από την παρούσα συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει μια άτακτη ελληνική προεπιλογή σε μια εποχή που πολλές άλλες οικονομίες της ευρωζώνης είναι ολοένα και πιο εύθραυστες. Κατά συνέπεια, στις Βρυξέλλες έχει εμφανιστεί κλίμα πιο πρόθυμο τις τελευταίες εβδομάδες για να ρυθμίσει τους όρους. Ενώ η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να καθορίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών για επαναδιαπραγμάτευση, τα πολυάριθμα οικονομικά της Αθήνας είναι πρόκληση για να ασκήσουν πίεση στη νέα κυβέρνηση να δράσει άμεσα.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σχεδόν ισοπαλία μεταξύ του Συνασπισμού κατά της λιτότητας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε καμία παράταξη να μην κερδίσει πιθανόν την πλειοψηφία. Αυτό θα απαιτήσει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας τα μέρη απέτυχαν να παράγουν μετά τις εκλογές του Μαΐου και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται σε διαφωνία για το αν θα δεχθεί τους όρους που επισυνάπτονται στην παρούσα συμφωνία διάσωσης στην Ελλάδα.


Εμείς λέμε ότι το ερώτημα όμως για το που θα κριθούν οι εκλογές, είναι  στο τι παίρνουν οι δύο μονομάχοι, από τις ...  "δεξαμενές τους" ΠΑΣΟΚ, και ΚΚΕ, με την έννοια ότι για διάφορους λόγους από εκεί θα προέλθουν οι μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων προς αυτά τα δύο κόμματα, εκεί βρίσκονται τα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα, και αν αυτά αντιδράσουν στην "λεηλασία" που επιχειρείται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η πριμοδοτήσουν κάποιο κρυφά την τελευταία στιγμή .  Τα λοιπά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής δημοσκοπικά λεηλατούνται: Οι Οικολόγοι-Πράσινοι πολύ δύσκολα θα φτάσουν το 2% το ΛΑΟΣ το ίδιο, αλλά οι διαρροές τους είναι προς ΝΔ, η Δράση-Δημιουργία σε άλλες δημοσκοπήσεις "εξαερώνεται" τα λοιπά μικρά κόμματα έχουν συμπιεστεί σχεδόν κατά 60% της δύναμης που είχαν εμφανίσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η Χρυσή Αυγή διατηρεί και ίσως αυξήσει την δύναμή της άρα κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει να περιμένει κάτι από αυτή, το μόνο που απομένει είναι τα δυο κόμματα που προαναφέραμε. Και κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις και από τα αριστερά του (ΣΥΡΙΖΑ) και από τα δεξιά του (ΝΔ).
Το ΚΚΕ έχει ήδη λεηλατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά το 50% της δύναμης που είχε στις 6 Μαΐου. Αν αντέξει επάνω από το 6% ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να είναι πρώτος. Αν πάει στο 4%, τότε, ναι, μπορεί να κερδίσει.
Σε γενικές γραμμές η ΝΔ δείχνει να έχει μεγαλύτερες δεξαμενές, ΛΑΟΣ , ΑΝΕΞ , ΤΖΗΜΕΡΟΣ-ΔΡΑΣΗ αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, αν διαταραχθεί το ποσοστό αυτών που θα ψηφίσουν επί των εγγεγραμμένων ή το χθεσινό άρθρο των Financial Times της Γερμανίας θα προκαλέσει αυτό που απεύχονται στη ΝΔ: Συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων...
Στα πηγαδάκια πάντως έχει πέσει η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος έχει έτοιμη την αυριανή  ..πριμοδότηση στην Ν.Δ, διότι γνωρίζει πως εάν δεν βγει ο Σαμαράς πρώτος είναι… και το πολιτικό του τέλος, και ότι το …Κ.Κ.Ε διάκειται και αυτό φιλικά προς τον Σαμαρά, διότι όταν ανεβαίνει η δεξιά, ανεβαίνει και το …Κ.Κ.Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...