Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πάλι κατάκαψαν οι Τούρκοι την Χίο



Μια σοκαριστική εικόνα από την καταστροφή της Χίου, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μια παραλία την οποία έχουν ζώσει οι φλόγες και οι λουόμενοι αποχωρούν άρον-άρον σοκαρισμένοι. Η φωτιά έχει κάψει ήδη ένα από τα πιο πράσινα κομμάτια του νησιού και έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη καθώς ένας ακόμα τόπος της χώρας καταστρέφεται σε μία μέρα.
Οι πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη, μαζί με τις εκατοντάδες εθελοντών και τους κατοίκους και την βοήθεια που φτάνει συνέχεια από την Αθήνα.
Σε απόσταση αναπνοής από χωριά και στρατόπεδα έφτασε η ισχυρή πυρκαγιά που καίει τα πάντα στο διάβα της από τα ξημερώματα στο νησί της Χίου. Η φωτιά με έκταση περίπου 25 χλμ, ανάγκασε τους κατοίκους της νοτιοδυτικής Χίου να εκκενώσουν τα χωριά τους, ενώ στο νησί επιχειρούσαν από το πρωί 50 πυροσβέστες και 17 οχήματα με την βοήθεια να αυξάνεται συνέχεια, μετά την άμεση κινητοποίηση του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Το αρνητικό είναι ότι σήμερα που ξέσπασε η δυνατή φωτιά, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ έχει καεί το πιο πράσινο και όμορφο μέρος του νησιού.
Από τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν ενισχύσεις στο νησί της Χίου, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη διμετωπική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.25 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Αθήνα. Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησε από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Σάμος» με 20 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες, με προορισμό τη Χίο.

Ειδικότερα, η φωτιά καταλαμβάνει μία έκταση από τη Νέα Μονή έως το δάσος του Προβατά και την Παναγία Αρβανίτισσα. Από τις 09.18 περίπου, το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά, εκτός από Προβατά, Αυγώνυμα και Λιθί, απειλεί τις περιοχές της Βέσσας, του Αγ. Φανουρίου (κάτω από τη Νέα Μονή) και του Γεροντιού στο Δαφνώνα.

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί οικισμοί, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης έπειτα από εισήγηση του διοικητή της Π.Υ. Χίου, Ιάκ. Αρχοντάκη, έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Περιμένω κι εγώ η "ντροπή του Πλανήτη" να γίνει Ισραήλ... ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...