Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η κατοχική και γερμανοτσολιάδικη κυβέρνηση ενεργοποιεί …κατοχικό διάταγμα.



Πρόσβαση στις λεγόμενες «αδρανείς καταθέσεις» επιθυμεί να αποκτήσει η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας ένα κατοχικό διάταγμα του 1942. Πρόκειται για το Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942 «περί παραγραφής υπέρ του Δημοσίου καταθέσεων παρά Τράπεζαις και άλλων τινών αξιών και απαιτήσεων», το οποίο προβλέπει ότι οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τόκοι τους περιέρχονται οριστικώς στο Δημόσιο εφόσον δεν αναζητήθηκαν από τους δικαιούχους για μια 20ετία. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για μετοχές, αλλά και για ομόλογα και άλλα. Αν, δηλαδή, τίτλοι και χρεόγραφα δεν αναζητηθούν επί 20ετία, πηγαίνουν υπέρ του Δημοσίου.
Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αναζητήσει λογαριασμούς που συμπλήρωσαν 20ετία ακινησίας το διάστημα από 1/1/1991 έως 31/12/2011 και να βάλει στα δημόσια ταμεία τις αδρανείς καταθέσεις.
Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2009, όταν ο ανεκδιήγητος  Αλογοσκούφης, προχώρησε στην ενεργοποίηση του Ν.Δ. 1195/1942 και άντλησε χρήματα από τις «παλιές» λεγόμενες τράπεζες και κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα. Εκτιμήσεις εκείνης της περιόδου ανέφεραν πως οι αδρανείς τραπεζικοί λογαριασμοί υπερβαίνουν τα 3.000.000 και διαθέτουν συνολικά υπόλοιπα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσά που, πάντως, δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...