Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή η ταινία εξαγρίωσε τους μουσουλμάνους.





Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου σε πολλές χώρες που είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Όπως μετέδωσαν το Skynews, το AlArabiya και το Reuters, διαδηλωτές που εξέφραζαν την οργή τους για την "βλάσφημη" ταινία αμερικανοισραηλινού εισέβαλλαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σανάα της Υεμένης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών και άμεσα ξεκίνησε η φυγάδευση του προσωπικού της πρεσβείας.

Το Reuters μεταδίδει ότι το πλήθος έσπασε τζάμια της ισχυρά φυλασσόμενης πρεσβείας πριν μπει τους χώρους του συγκροτήματος. Oι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, αναφορές κάνουν λόγο για θύματα και από τις δύο πλευρές.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

Όμως, 5000 άνθρωποι πολιορκούν το συγκρότημα και απειλούν ανά πάσα στιγμή να εισβάλλουν και πάλι. Οι φρουροί απαντούν με χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Διαδηλώσεις γίνονται και στην Τύνιδα, το Χαρτούμ, την Καζαμπλάνκα και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα.
Η ταινία εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Όμως  για τους μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να απεικονίζεται το πρόσωπό του. Ο δημιουργός της ταινίας μετά τη δολοφονία του Στίβενς και τις θυελλώδεις αντιδράσεις του μουσουλμανικού κόσμου για την ταινία κρύβεται. Αρκετές χώρες και διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ...καταδίκασαν την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Λιβύη, και το λιντσάρισμα του πρέσβη.
Την ίδια ώρα, στο Κάιρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε από την αιγυπτιακή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες,  να προβεί στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ κατά των παραγωγών της ταινίας που επιτίθεται κατά του Προφήτη Μωάμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...