Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι κάνουν …πλάκα με τον… Μωάμεθ.



Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, γι' αυτό και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτήν, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της, καλώντας παράλληλα τον Γάλλο πρωθυπουργό να στηρίξει την ελευθεροτυπία. Η εφημερίδα έχει γίνει για μια ακόμη φορά «κόκκινο πανί» για τον μουσουλμανικό κόσμο εξαιτίας της απόφασής της να δημοσιεύει σήμερα τολμηρές γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ.

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), Μοχαμέντ Μουσαουί, πληροφορήθηκε "με μεγάλη έκπληξη" ότι το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σκοπεύει να δημοσιεύσει "σκίτσα προσβλητικά για τον προφήτη του ισλάμ", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Στο κείμενο της ανακοίνωσης το CFCM καταδικάζει "με τον εντονότερο τρόπο" τη νέα αντιισλαμική ενέργεια και "κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους της Γαλλίας να μην υποκύψουν στην πρόκληση".
Στο εξώφυλλο του περιοδικού φιλοξενείται ένα σκίτσο του γελοιογράφου και διευθυντή του, του Σαρμπ, που εικονίζει έναν μουσουλμάνο σε αναπηρική καρέκλα που την σπρώχνει ένας υπερορθόδοξος Εβραίος. Η γελοιογραφία φέρει τη λεζάντα "'Αθικτοι 2", παραπέμποντας σε μια σκηνή από την γαλλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Στο "συννεφάκι" οι δύο "ήρωες" του σκίτσου δηλώνουν ταυτόχρονα: "Μην κάνετε πλάκα!". Στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού υπάρχουν σκίτσα που εικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...