Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τρόικα: Εάν δοκιμάσετε να αλλάξετε κάτι θα σας ….γ@μήσουμε



Έφθασε το Μνημόνιο 3 στην Αθήνα, είναι γραμμένο στα αγγλικά από τους δανειστές, πολυσέλιδο και απαγορεύει να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή. Δηλαδή, η ελληνική πλευρά πρέπει να το μεταφράσει και να το υπογράψει. Το Μνημόνιο 3 δένει χειροπόδαρα τους Έλληνες κυβερνώντες και το λαό.
Στο τέλος του Μνημονίου οι δανειστές θρασύτατα συντάσσουν επιστολή που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος. Και για την επιστολή απαγορεύεται η οποιαδήποτε αλλαγή.
Πλήρης εξευτελισμός, η Ελλάδα πλέον δεν είναι κυρίαρχη χώρα και επισήμως πλέον, η εκλεγμένη κυβέρνηση θεωρείται υπάλληλος των δανειστών.
Μεταξύ άλλων, στα περιβόητο Μνημόνιο αναφέρονται τα εξής σημαντικά...
«Έχουμε συμφωνήσει σε ασφαλιστικές δικλείδες...
Αυτόματη περικοπή δαπανών όταν δεν επιτυγχάνονται οι συμφωνηθέντες στόχοι.
Αυτό περιλαμβάνει τα έξοδα της γενικής κυβέρνησης, τους προϋπολογισμούς των υπουργείων, τις ΔΕΚΟ και τους δήμους και τις περιφέρειες...
Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποια μέτρα χρειαστούν για να εκπληρώσουμε τις εκπληρώσεις μας που προκύπτουν από το Μνημόνιο».

Επίσης σήμερα βγήκε η  τριμηνιαία έκθεσή της μαμάς  Task Force  του Ραιχενμπαχ που προβλέπει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τον περιορισμό των δαπανών, αλλά και προβλήματα στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Ανέφεραν  ότι μετά τις εκλογές βελτιώθηκε σημαντικά το επίπεδο συνεργασίας με την γερμανοτσολιαδικη  κυβέρνηση , την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε τομείς όπως η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τη διευκόλυνση των εξαγωγών κ.α. Ανέφερουν τέλος ως ιδιαίτερης σημασίας την πρωτοβουλία για σύσταση γενικής γραμματείας Συντονισμού μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού για προγραμματισμό, διαιτησία και κεντρική συνεργασία με την Task Force.

Διαβάστε ολόκληρη την τριμηνιαία έκθεση της Task Force πατώντας εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...