Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πως γνωρίζουν ότι τις offshore της λίστας τις έχουν Έλληνες;



Aυτοι που πήγαν στο Παρίσι λένε ότι παρέλαβαν υλικό «που αφορούσε ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC του Χονγκ – Κονγκ- υποκατάστημα Γενεύης Ελβετίας». Οι κάτοχοι λοιπόν αυτών των λογαριασμών είναι Έλληνες με χρήματα στο Χονγκ – Κονγκ και στην Γενεύη. Τι σημαίνει όμως Έλληνας καταθέτης; Ποιος προσδιόρισε ότι είναι Έλληνες; Στη δημοσιευμένη λίστα υπάρχουν ονόματα εταιριών. Για παράδειγμα Eastern Western Finance s.a , Intorama Holdings Limidet κ.τ.λ. Πως συμπεραίνεται ότι είναι Έλληνες και δει κάτοικοι εσωτερικού και όχι της… Αλάσκας σε πάνω από 50 offshore στη λίστα;
Σύμφωνα με τις καταθέσεις της αντιπροσωπείας του ελληνικού υπουργείου οικονομικών που πήγε στο Παρίσι «Από συζήτηση που είχαμε εκεί με τους παριστάμενους του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών μπόρεσα να συμπεράνω ότι τα στοιχεία αυτά είχαν  περιέλθει στο υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας από το γαλλικό υπουργείο δικαιοσύνης, καθόσον ένας από τους παριστάμενους στην επιτροπή παραδόσεως είχε σχέση με το Γαλλικό υπουργείο δικαιοσύνης».

Οι Γάλλοι λοιπόν προσδιόρισαν τους Έλληνες και την ιδιότητα τους. Ειδικότερα το υπουργείο δικαιοσύνης. Δεν νοείται αλλιώς στη λίστα στο νούμερο 879 να βρίσκεται το όνομα Tsironis Evangelos με ιδιότητα «owner of a company of meat of wholesaler» Θα μπορούσε να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στην HSBC και η τράπεζα να του προσάψει τέτοια ιδιότητα;
Στο νούμερο 960 Bobolas Georgios F. με ιδιότητα Editor και πάει λέγοντας. Υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα με την ιδιότητα τους. Κάποιος έχει προσδιορίσει την ιδιότητα. Δεν μπορεί να είναι η τράπεζα και να κάνει τέτοιους προσδιορισμούς. Μπορεί από μόνο του το Γαλλικό υπουργείο δικαιοσύνης να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς την βοήθεια κάποιων υπηρεσιών συνεργαζόμενες με την Ελλάδα; όχι. Θα έπρεπε για παράδειγμα να καλέσουν οι αρμόδιες αρχές τον τέως πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ Παναγιώτη Βοιλή και να τον ρωτήσουν αν έχει αποκρύψει φόρους. Ο Fund Manager όπως εμφανίζεται στη λίστα στο νούμερο 261.

Οι  The Sunday Times λένε ότι… «Έχουν εντοπιστεί 3,000 από τους 7,000 πελάτες της HSBC καθώς θεωρούνται "υψηλού κινδύνου" από την άποψη της φοροδιαφυγής.  Έχουν ήδη στείλει ειδοποιητήρια σε 750 από αυτούς και σχεδιάζουν να προσεγγίσουν τους υπόλοιπους 2,250 τις ερχόμενες εβδομάδες». Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει για την τύχη της λίστας του Ερβέ Φαλτσιανί στα χέρια των Ισπανικών Αρχών, που ερευνούσαν το υλικό από 3,000 λογαριασμούς Ισπανών πολιτών στην HSBC της Ελβετίας. Αυτά και άλλα παρόμοια συνέβαιναν στην υπόλοιπη Ευρώπη, όταν τις ίδιες εκείνες ημέρες του Ιουνίου του 2011, η λίστα, παρότι είχε παραδοθεί 6 μήνες από την κ. Λαγκάρντ στις Ελληνικές Αρχές, παρέμενε ακόμη ουσιαστικά ανενεργής .
Οι  Παπακωνσταντίνου και Καπελέρης μετά από μία μαϊμού έρευνα για τα «οικονομικά προφίλ» 20 Ελλήνων πολιτών από τους τελικά 2061, παρέδιναν την σκυτάλη στους τυφλούς και κουφούς κ.κ. Διώτη-Βενιζέλο, που τελικά θα έβαζαν τέλος και στην προσχηματική έρευνα των προκατόχων τους για τους επόμενους 16 μήνες, επικαλούμενοι λόγους νομιμότητας, παρότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους ερευνούσαν ακάθεκτοι και είχαν ήδη αρχίσει να εισπράττουν «παράνομα» προς όφελος των χωρών τους.

ΙΔΟΥ: Τα έγγραφα που καίνε τον Παπακωνσταντίνου [ΕΓΓΡΑΦΑ]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...