Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τι αυτά ρε Τσιπρα; Πας καλά;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Χρόνος», κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο στα μειονοτικά χωριά της Ξάνθης, μαζί με τη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά, στο οποίο περιέχονται ουσιαστικά οι θέσεις του τουρκικού προξενείου οι οποίες φέρονται να υιοθετούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ Διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μειονοτικά δικαιώματα: Οσον αφορά το θέμα της “ταυτότητας”: αναγνώριση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και της συλλογικής έκφρασης και στο πλαίσιο αυτό: Να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης. Ακόμη, “ελευθερία ίδρυσης και διεύθυνσης επιχειρήσεων Τύπου σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνική μειονότητα”.

Σε ό,τι αφορά τη μειονότητα: «Επαναλειτουργία όλων των συλλόγων που έκλεισαν επειδή περιείχαν το επίθετο τουρκικός στην ονομασία τους» και «Να αποδοθεί στη μειονότητα το δικαίωμα ίδρυσης δίγλωσσων δημοτικών σχολείων».

Τέλος, το φυλλάδιο αναφέρει: «Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής» και «Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στις δημόσιες τελετές (Κοινοβούλιο, στρατός, δικαστήρια κλπ.)»

Ακόμη, «να θεσπιστεί υποχρεωτικός πολιτικός γάμος μαζί με τον θρησκευτικό για όλους τους πολίτες». Το έντυπο αυτό, αν είναι αληθινό, καταρρίπτει όλη την ελληνική μειονοτική πολιτική δεκαετιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...