Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τραβούν τα μαλλιά τους οι ….πετρελαιάδες.



Όταν η άφρονα κυβέρνηση αποφάσισε να ανεβάσει στα ύψη την τιμή του πετρελαίου με αποτέλεσμα να υπάρξει  διαφυγή τεράστιων ποσών σε Τουρκία και Βουλγαρία για σόμπες και καυσόξυλα, δεν τα σκέφτηκε; Για να μην πούμε ότι δεν θα μείνει δέντρο για δέντρο στην χώρα ..άκοπο. Τώρα που έπεσε κατακόρυφα η ζήτηση του πετρελαίου και υπάρχει ζημιά για τους πετρελαιάδες και τα έσοδα, άρχισαν να παπαγαλίζουν για την ..υγεία μας. Εάν δεν θέλουν ..αιθαλομίχλη, το ποιο απλό είναι να έχουν το πετρέλαιο στα0.60 λεπτά και να μπορούν να ζεσταθούν όλοι με …υγιεινό τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκό, Χρήστο Ζερεφό η αιθαλομίχλη αυξήθηκε από απρογραμμάτιστη και αναγκαία καύση πάσης φύσεως ξύλινων και άλλων προϊόντων για να ζεσταθούν οι κάτοικοι της Ελλάδας. Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 30% και όλοι στράφηκαν σε φθηνές λύσεις, χωρίς όμως προδιαγραφές. Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, να κινδυνεύουν να εκτεθούν σε επικίνδυνους ρύπους, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνοι.

Η απότομη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ανεξέλεγκτης προέλευσης καύσιμα υλικά σε τζάκια και ξυλόσομπες οδήγησαν στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν, δημιουργώντας ένα τόσο πυκνό νέφος αιθαλομίχλης, που θύμιζε το Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ΄50, όταν καταγράφηκαν περισσότεροι από 20.000 θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Μάλιστα, στην Ελλάδα το φαινόμενο βαίνει επιδεινούμενο, όποτε υπάρχει άπνοια και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων.

Έως τις 31/12/2011 οι αιωρούμενοι ρύποι στο λεκανοπέδιο Αττικής μειώνονταν κατά εντυπωσιακό ρυθμό που αποδίδεται στη σταδιακή αποβιομηχάνιση της περιοχής, λόγω της οικονομικής κρίσης. Από το 2012 η εικόνα άλλαξε και οι ρύποι άρχισαν και πάλι να αυξάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...