Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Για όλα τα παρακάτω , τι έχει να πει ο κ. Παπασταύρου;



Τι υποστηρίζει ο πρώην πλέον Διευθυντής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ, κ. Σταύρος Παπασταύρου στην τελευταία ανακοίνωσή του;

Πρώτον, ότι το όνομά του δεν εμφανίζεται με κανένα τρόπο, και με καμμία ιδιότητα, στο λογαριασμό των 550 εκατ. Δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ.

Δεύτερον, ότι ήταν απλά δικηγόρος της εταιρίας διαχείρισης αμοιβαίου κεφαλαίου, που ανήκε από το 2006 στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης τράπεζας EFG INTERNATIONAL του Ομίλου Λάτση.

Όπως αποκαλύφθηκε όμως , πίσω από τον περίφημο λογαριασμό των 550 εκατ. Διλαρίων
κρύβονται 10δες off shore εταιρίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται , η Capital Management Advisors Investments ltd, η Capital Management Advisors Technology Venture Partners, και η Capital Management Advisors Multi Hedge.

Στις εταιρίες αυτές εμπλέκεται ο Ελληνοεβραίος χρηματιστής Σάμπυ Μυωνίς, και όχι μόνο.

Σε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής στις 26 Νοεμβρίου του 2007, με τίτλο « Hedge Funds: θετική χρονιά το 2007», διαβάζουμε επι λέξει: ««H CMA είναι fund of hedge funds, δηλ. αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει σε πολλά hedge funds για καλύτερη διασπορά κινδύνου. Ιδρύθηκε το 1998 από τους Σάμπυ Μιωνή και Αγγελο Μεταξά, οι οποίοι μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου αποτελούν τους τρεις βασικούς διαχειριστές.»

Πάμε τώρα και στα επίσημα έγγραφα. Ο ετήσιος απολογισμός της EFG INTERNATIONAL για το 2006, έτος κατά το οποίο εξαγώρασε την CMA, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Στη σελίδα 34 αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι στην CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS στις Βερμούδες, ο Σάμπυ Μυωνίς είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και υπεύθυνος για την επενδυτική στρατηγική, ενώ ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, αρμόδιος για τις νομικές υποθέσεις.

Στις 30 Απριλίου του 2010, η Capital Management Advisors Global Hedge εξέδωσε το ετήσιο οικονομικό της δελτίο. Στη
σελίδα 10 διαβάζουμε σε ελεύθερη μετάφραση από τα αγγλικά, ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, από τις 16 Μαρτίου του 2009, μέχρι τις 16 Μαίου του 2009, εκτελούσε χρέη διευθύνοντα συμβούλου, στη θέση του κ. Christopher Fish: "To ensure seat cover (see below) from 16 March 2009 to 16 May 2009, Mr. Stavros Papastavrou acted as an Alternate Director for Mr. Christopher Fish and Mr. Fish was represented by the Alternate Director, Stavros Papastavrou, in one BM and ACM held on 27 April 2009" (Annual Financial Report, 30 April 2010).

Τέλος, στο βιογραφικό του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Seissoglou & Partners LP, του οποίου είναι βασικό στέλεχος, ο κ. Παπασταύρου αναφέρει, ότι είναι και νομικός σύμβουλος της CMA Global Hedge PCC Ltd, ενώ έχει δημιουργήσει «έναν αριθμό offshore εταιριών με αμοιβαία κεφάλαια», ενώ έχει «εγκαταστήσει την σχετική υποδομή τους».
Ολόκληρο το ρεπορτάζ και τα έγγραφα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...