Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Καταπέλτης ο Καμμένος





Σε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε την Τρίτη στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων...
Πάνος Καμμένος. Η πρώτη αφορά τον ρόλο του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος Προβόπουλου στην υπόθεση της Proton Bank, ενώ η δεύτερη την υπόθεση της εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και στην μην καταβολή φόρου για τα ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας που απέκτησε η Τράπεζα που διοικεί ο κ. Μιχάλης Σάλας.

Και είναι βέβαιο πως κάποιες τόσο ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες, η Δικαιοσύνη ΟΦΕΙΛΕΙ να τις διερευνήσει ΑΜΕΣΑ!

Για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε στην πρωτολογία του:

"Ψέματα έλεγε η Κυβέρνηση. Και αυτά τα ψέματα έλεγε ο Πρωθυπουργός, ο  οποίος τώρα σηκώθηκε και έφυγε, στον ελληνικό λαό για να πάρει την ψήφο του. Και αντ’ αυτού, προχώρησε στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, χωρίς να δώσει στη Βουλή την έκθεση της «Blackrock». Χάρισε 6,2 δισεκατομμύρια σε εκείνον που πήρε την Αγροτική Τράπεζα χωρίς να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες.

 Όμως, σε αυτό το σκάνδαλο, παράλληλα με τους αγρότες που αυτή τη στιγμή έχουν έρθει στο αδιέξοδο, υπάρχουν περίπου 10.000 δομημένες επιφάνειες, κτήρια, καταστήματα-φιλέτα στα προνομιακότερα σημεία των ελληνικών πόλεων και κωμοπόλεων, τα οποία άλλαξαν χέρια χωρίς ένα ευρώ τίμημα, δίχως ένα ευρώ φόρο και με δώρο τσουβάλια λεφτά ως ρεγάλο στην ανακεφαλαιοποίηση για την οποία δεν εκδόθηκαν οι μετοχές.

Πόσο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα πληρώσει φέτος η Τράπεζα Πειραιώς; Πότε θα εκδοθούν οι μετοχές της ανακεφαλαιοποίησης; Ποτέ και κανένα φόρο! Οι μικρομέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας τι έχουν σήμερα στα χέρια τους; Καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα στο ασφαλιστικό ταμείο των πρώην υπαλλήλων της ΑΤΕ τις εργοδοτικές εισφορές; Όχι!"

Σε ότι αφορά τις ευθύνες του κ. Προβόπουλου στην υπόθεσε της Proton Bank ανέφερε κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του:

"Αν δεν «μασάτε» κύριε Σαμαρά, γιατί δεν προχωράτε στη διερεύνηση των σκανδάλων εκείνων για τα χρήματα τα οποία έχουν κλέψει επώνυμοι Έλληνες; Θα μου πείτε: «Βάλαμε κάποιους φυλακή».

Τον Λαυρεντιάδη τον ξέρετε; Για ρωτήστε τον κ. Λαυρεντιάδη, πριν πάρει την PROTON όταν είχε την ευθύνη ο κ. Προβόπουλος, δάνεια όπως αυτά που έδωσε ο Λαυρεντιάδης και πήγε στη φυλακή, έδωσε ο Προβόπουλος; 

Εγώ προκαλώ τον Οικονομικό Εισαγγελέα να το ψάξει τώρα. 


Και δεν είναι σε ασυλία αυτός (ο Προβόπουλος), γιατί σε ασυλία μπορεί να τον βάλατε, παραδείγματος χάρη, για το θέμα του ότι έβαλε στο PSI τα λεφτά των Ταμείων -και των μετοχικών ταμείων και των ασφαλιστικών και των νοσοκομείων- και εν συνεχεία τα «κούρεψε», ενώ γνώριζε ότι θα πάει στο 50%. 
Και εκεί μπορεί να τον προστατεύετε δήθεν, αλλά δεν τον προστατεύετε από τις μέρες που διοικούσε την PROTON. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...