Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογικό Θρίλερ στη Ιταλία




Το πρώτο δείγμα από τις πραγματικές ψήφους των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία εμφανίζει τον συνασπισμό του Μπερλουσκόνι να προηγείται με ποσοστό 31,6%. Πρόκειται σαφώς για μεγάλη ανατροπή, καθώς όλο το τελευταία διάστημα οι δημοσκοπήσεις επέμεναν να παρουσιάζουν ως νικητή τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς. Με τα πρώτα τουλάχιστον αποτελέσματα να εμφανίζουν τον Καβαλιέρε μπροστά, είναι σαφές πως η Μερκελ  θα περάσει μια δύσκολη νύχτα...
Η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι φαίνεται να διατηρεί ένα διακριτό προβάδισμα σε ό,τι αφορά τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ωστόσο, στη μάχη της Γερουσίας η μάχη είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη, με την Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγεί την κούρσα με βραχεία κεφαλή.
Έκπληξη αποτελεί το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο υπερβαίνει το 20% και αναδεικνύεται ξεκάθαρα ως ο τρίτος πόλος στα ιταλικά νομοθετικά σώματα. Με καταμετρημένο το 1/3 του συνόλου των ψήφων για τη Βουλή, στις 9.μ.μ. ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, η Κεντροαριστερά λάμβανε ποσοστό 32%, η Κεντροδεξιά 26,6%, ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο κινείτο στο 25,6% και η Κεντρώα Συμμαχία στο 10,6%.
Λίγο μετά τις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος, η RAI έδωσε στη δημοσιότητα νέα εκτίμηση σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για τη Γερουσία. Η Κεντροαριστερά φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 31,1%, η Κεντροδεξιά ποσοστό 30,5%, το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο 24,4%, ενώ το Κέντρο υπό τον κ. Μόντι 9,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...