Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος θα… αγνοήσει τον ..Σόιμπλε.



Ειδική ράμπα στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, επί της οδού Ηρώδου Αττικού, τοποθετήθηκε άμεσα ενόψει της άφιξης στην Αθήνα του καροτσάτου Γερμανού ναζί Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού είναι το γένος..Γκαίρινγκ αντί να τον πετάξουν στον ..Καιάδα να ξεβρομίσει η Ευρώπη.  Όπως, όμως, γράφει ο «Βηματοδότης», ράμπα υπήρχε αλλά στην πίσω πόρτα του Μαξίμου. Δεν μπορούσε, όμως, ο Σόιμπλε να μπει από την πίσω πόρτα...
Ο Σόιμπλε μαζί με όλα τα άλλα μηνύματα αναμένεται να μεταφέρει και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' την ενόχληση της καγκελαρίας στις «αναχρονιστικές» αντιδράσεις των μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου επειδή αμφισβητούν την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή. Έγκυρη διπλωματική πηγή του dete.gr επισήμανε ότι ο προσκεκλημένος από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα Γερμανός υπουργός θα μεταφέρει τη δυσφορία του Βερολίνου «επειδή ορισμένοι αρχιερείς ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον των φιλοευρωπέων πολιτικών»!
Όλα αυτά τα δεδομένα απασχολούν τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί με απαντήσεις επί όλων των ζητημάτων. Κάποιοι σχολίαζαν το μεσημέρι ότι για τις μετοχές της Εθνικής δεν αποφασίζει ο μακαριότατος αλλά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενώ για τους μισθούς των κληρικών υπάρχει το αντεπιχείρημα με τις προκλητικές νομοθετικές ρυθμίσεις της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της Ευαγγελικής Εκκλησίας με την επιβολή φόρου 2% σε όλους τους φορολογουμένους.
Δεν προτίθεται να δει τον κ. Σόιμπλε
Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ωστόσο, δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις, ειδικά με τον κ. Σόιμπλε. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή «ο μακαριότατος προσεύχεται και αγωνίζεται επί της ουσίας για τη βελτίωση και την ανακούφιση του δοκιμαζομένου λαού από την οικονομική κρίση, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο αγώνας ενός πνευματικού ποιμένα για το λαό. Η πολιτική είναι για τους πολιτικούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...