Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πήραν πάλι τον..μποναμά τους οι βρωμοκαναλάρχες.



Με 154 ψήφους  υπερψήφιστικε  το άρθρο 18 για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η ψευτο Βουλή έδωσε «άφεση αμαρτιών» στο 23χρονο αμαρτωλό παρελθόν των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μέσα από ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Αίσθηση προκάλεσαν η καταψήφιση του Τζεφρυ Παπανδρέου ο οποίος σε πρόσφατη παρέμβασή του είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς  η καταψήφιση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και η απουσία του Καραμανλή.
Ειδικότερα, το άρθρο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι Βουλευτές Μ. Ανδρουλάκης, Θ. Παραστρατίδης, Γ. Κασαπίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δ. Κρεμαστινός και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, Γ. Πανούσης, Γρ. Ψαριανός, Ν. Φούντα, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση.
Η διάταξη προβλέπει ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013 συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενη την απόφαση 3578/2010 της Ολομέλειας του ΣτΕ, είχε επισημάνει πως το προβλεπόμενο, εκ νέου καθεστώς προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, αντίκειται στο Σύνταγμα.
Μετά και το λουκέτο στην ΕΡΤ, τον μοναδικό εν δυνάμει ανταγωνιστή της Digea των καναλαρχών, η κυβέρνηση νομιμοποιεί ένα 23χρονο καθεστώς παρανομίας στις τηλεοπτικές άδειες, την ώρα που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί φορολογούνται με έναν ελάχιστο συντελεστή, για την είσπραξη μάλιστα του οποίου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, ενώ ακόμα και ο ειδικός φόρος τηλεόρασης (20% επί των διαφημιστικών κερδών), ο οποίος επιβλήθηκε από την τρόικα στο πρώτο μνημόνιο, αναβάλλεται κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...