Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή



Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που έκανε μνημόσυνα με ξένα κόλυβα  ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε οτι, από το 2002 έως το 2006, ανέλαβε την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας.
Η «Αλληλεγγύη» έλαβε χρηματοδότηση 23.126.000 ευρώ από την ΥΔΑΣ. Από τα 32 προγράμματα που είχε αναλάβει, τα δέκα έχουν ολοκληρωθεί. Οι φάκελοι των υπολοίπων 22 Προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ παραμένουν ανοιχτοί και βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Σε τέσσερα από τα προαναφερόμενα 22 ανοιχτά προγράμματα η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων και συνακολούθως εκδόθηκαν αποφάσεις καταλογισμού από το 2008.
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της υπηρεσίας από τους καταλογισμούς ανήρχετο σε 6.690.460 ευρώ. Στη συνέχεια, η ΜΚΟ επέστρεψε 500.000 ευρώ και έτσι το απαιτηθέν ποσό έχει διαμορφωθεί σε 6.190.460 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι τόκοι και προσαυξήσεις από την ημερομηνία έκδοσης της καταλογιστικής απόφασης.
Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία Δημόσιου Λογιστικού, εφόσον η ΜΚΟ Αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στην οικονομική απαίτηση της απόφασης, η ΥΔΑΣ προώθησε αυτή την οικονομική απαίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βεβαίωσε το ποσό και έκτοτε ασκεί τα προβλεπόμενα μέσα για την είσπραξή του. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια έναντι των απαιτήσεων του δημοσίου και η δικαστική εμπλοκή καθυστερεί τη διαδικασία είσπραξης.
Ως προς τα υπόλοιπα 18 από τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποίησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ. Ήδη, για τα έξι από τα 18 προγράμματα η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης. Το συνολικό ύψος των καταγγελιών ανέρχεται ως αυτήν τη στιγμή στα 568.239 ευρώ (σ.σ.: το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται στις καθαρές εκταμιεύσεις προς τη ΜΚΟ και βάσει της νόμιμης διαδικασίας το ποσό αυτό θα προσαυξηθεί με τόκους. Για τα υπόλοιπα 12 προγράμματα εκκρεμεί το τελικό πόρισμα εκκαθάρισης.

Επίσης ακόμη μια αμαρτωλή ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού ήταν αυτή τη φορά η αιτία για τα «εξαφανισμένα» κονδύλια.
Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν με τη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος όφειλε προς το Δημόσιο περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 50χρονου – που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών – έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται σε 1.047.697.
Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος ήταν πρώην μέλος και νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικός Σύνδεσμος για την Διεθνή Ανάπτυξη» και έπαιρνε κονδύλια από το 1990 έως τις αρχές 2000.
Ο στόχος της ήταν η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των μουσουλμάνων στην Ρουμανία, στην Τουρκία, την Ουκρανία και στην Βόρεια Κορέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...