Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Από τα θρανία της Κ.Ν.Ε στο …πεζοδρόμιο της ….. Συγγρού.



Ως καλός μαθητής αποστήθισε πολύ καλά τα μαθήματα στα θρανία της Κ.Ν.Ε στα νιάτα του ως οργανωμένος στο ΚΚΕ Λονδίνου όταν σπούδαζε στο London School of Economics κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Αργότερα μεταπήδησε στη ΝΔ. Σήμερα, μάθαμε από συναδέλφους του στο πλατό των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ότι θα κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται σπουδές και στο φημισμένο MIT της Μασσαχουσέτης, αλλά και θητεία ως σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 90-93.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" του Γιάννη Μαρίνου. Στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" του Άρη Βουδούρη, ο κ. Κύρτσος μετακινήθηκε το 1986 ως σχολιαστής - αρθρογράφος.

Τη δεκαετία του 80 εργάστηκε και στο πλευρό του Θόδωρου Πάγκαλου, όταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 1988 τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας Τύπος της Κυριακής όπου και παρέμεινε μέχρι το 2002. Από το 1997 μέχρι και την οριστική αποχώρησή του το 2002 ήταν διευθυντής και στον Ελεύθερο Τύπο. "Τρικυμία" προκλήθηκε και το 1996, όταν ο Κύρτσος συγκρούστηκε με τον Μιλτιάδη Εβερτ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος του Ελεύθερου Τύπου για το αν θα εκλεγεί ο "μπουλντόζας" ή ο Κώστας Καραμανλής αρχηγός της ΝΔ. Τελικώς ο Ελεύθερος Τύπος στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή. Γρήγορα όμως, εμφανίστηκαν σύννεφα στις σχέσεις του δημοσιογράφου με το σύστημα του Κώστα Καραμανλή.
Μετά βρέθηκε κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη. Το 2012 υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΛΑΟΣ. Για κάποιους, ο Γιώργος Κύρτσος φέρει ευθύνη για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να ιδρύσει το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2000, ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε συνέντευξη στον ΕΤ που διηύθυνε ο Κύρτσος στην οποία χαρακτήριζε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, στενό συνεργάτη τότε του κ. Καραμανλή, "Σαλώμη", συνέντευξη που υπήρξε η αφορμή για την διαγραφή του σημερινού προέδρου του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ.
Η ένταξη του Γιώργου Κύρτσου στο ΛΑΟΣ και μάλιστα η ανάθεση σ’ αυτόν της εκπροσώπησης του κόμματος από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ήταν μια συμφωνία κυρίων με ..πολύ μεγάλο καταβαλλόμενο τίμημα .Κάποιοι λένε για 500.000 ευρώ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μεταγραφή του στην Νουδουλα Θα είναι τουλάχιστον ..ισάξια, αφού οι εργολάβοι να είναι καλά, να …σπρώχνουν .
Με την μεταγραφή του Κύρτσου κλείνει και το κεφάλαιο μεταγραφές από τοΛΑγ.ΟΣ  αφού δεν έμεινε κανένας παίκτης στην ομάδα  εκτός του …μπουγάτσα Αιβαλιώτη. Ο πρόεδρος της ομάδας δεν μπορεί να μεταγράφει, αλλά εάν γίνει συγχωνέψει των ομάδων μπορεί να μπει στο…. Δ.Σ  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...