Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Από το πάρτι δεν μπορούσε να απουσιάζει η μαμά Μάργκαρετ



Φως ρίχνει η εφημερίδα το Εθνος στην περίπτωση της οργάνωσης ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης) που ιδρύθηκε το 1988, αλλά έδρασε κυρίως το 1999, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για οργάνωση που εμπνεύστηκε και προώθησε η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Η οργάνωση άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο, ενώ είχε αναπτύξει, ήδη, δράσεις με κορυφαία δραστηριότητα τη Winpeace, που αποτέλεσε την ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Στο τιμόνι της ΚΕΔΕ, που στην περίοδο 2001-2004 συμμετείχε σε προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν μόνο από την ΥΔΑΣ με 1.050.000 ευρώ, ήταν η Θεοδώρα Κόκλα, ενώ στα μέλη του ΔΣ συμμετείχε και η Αμαλία Σκέπερς.
Η κ. Κόκλα, μετά τις εκλογές του 2009, διορίζεται περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η κ. Σκέπερς διευθύντρια του Νοσοκομείου Κορίνθου. Αυτό καθόλου δεν εμποδίζει την ΚΕΔΕ να χρηματοδοτείται και να εκτελεί έργα χρηματοδοτούμενα από δημόσιους φορείς.
Η ΚΕΔΕ, εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, κερδίζει προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Απασχόλησης, το υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης χρηματοδοτούνται δράσεις από τον ΟΠΑΠ και ιδιωτικές εταιρείες, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 2011 ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (την περίοδο για την οποία ελέγχεται η διοίκησή του) που χρηματοδότησε δράση της.
Πάντως, ενδεικτικό της δυσκολίας έλεγχου της ολοκλήρωσης προγραμμάτων που αναλάμβαναν οι ΜΚΟ, είναι ο απολογισμός της ΚΕΔΕ (http://www.kede.org-Προφίλ) που περιγράφεται ακριβώς αυτό το ασαφές και μη μετρήσιμο αντικείμενο των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Όμως το μεγάλο φαγοπότι ήταν στις περιβόητες ΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτο το κολοσογο δεν μπορει να το ξεπαστρεψει καμια επιδημια?Ως ποτε θα τους εχουμε στην πλατη την εβραιομασονικη φαρα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...