Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Βαίνωμεν προς εκλογάς .Οι εκλογείς..πεινούν



  • Απίστευτο προεκλογικό δωράκι 150 ευρώ/μηνιαίως για ημετέρους, την ώρα που άνεργοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί του ιδ. τομέα σφαγιάζονται.
  • Το δικαιούνται διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι που εκτελούν επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες όπως -μεταξύ άλλων- ...οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι της Βουλής!!
  • Το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ήδη -στα μουλωχτά- από 11/2

Επανέρχεται ξαφνικά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο, με υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα! Για την ακρίβεια... ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε πολλούς τομείς του Δημοσίου.

Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 Φεβρουαρίου – χωρίς να δοθεί δημοσιότητα - και αφορά τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α).

Επίσης υπάγονται στην εφαρμογή της απόφασης:

-οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

-οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,

-οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,

-οι υπάλληλοι της Βουλής, όσον αφορά τα μισθολογικά θέματά τους τροποποιουμένου αναλόγως του Κανονισμού της Βουλής, και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας,

-οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,

-οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.),

-οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιούμενων προς αυτά κατά την παράγραφο 3, του άρθρου 63, του ν.3801/2009 (Α' 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Με δεδομένο πάντως ότι με την απόφαση προβλέπονται πρόσθετες αποδοχές, έστω μέσω επιδόματος, έως και 150 ευρώ για τόσο πολλές κατηγορίες υπαλλήλων, δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι η ενεργοποίηση της διάταξης αποτελεί προεκλογικό «δώρο» της κυβέρνησης προς τις συγκεκριμένες εταιρείες εργαζομένων. Ενδιαφέρον θα έχει να αποσαφηνιστεί και το εάν ήταν σε γνώση της τρόικας το σχετικό μέτρο.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να υποθεσω οτι στα τεσσερα ειναι η συγκυβερνηση και εγω παω να παρω το δωρακι?Το δωσουνε δεν το δωσουνε φουμο θα παρουν.Ως ΕΛΛΗΝΑΣ δηλωνω οτι αν δοθεί θα παει ως αντιδωρο εκει που γνωριζω οτι ο συμπολιτης μου πονα.Δεν εξαγοραζομαι ,δεν πουλω την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...