Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

F16 από τα Χανιά θα βομβαρδίσουν εικονικά το ... Καλίνιγκραντ και συστοιχίες S-300P



Στην άσκηση του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική πολεμική αεροπορία στη θάλασσα της Βαλτικής θα συμμετέχουν ελληνικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αεροπορίας όπου επιβεβαιώνει ότι θα εκτελεστούν κοινές επιχειρήσεις "σε ενοποιημένο εναέριο και χερσαίο χώρο (Joint airspace/battlefield environment)" στην περιοχή της Βαλτικής απέναντι στις ρωσικές Μοίρες που την ίδια ακριβώς περίοδο θα ασκούνται στο ρωσικό έδαφος αλλά και στην Βαλτική σε μία μεγάλη δική τους άσκηση της νεοσυσταθείσας 15ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και Ka-52 Alligator σε ασκήσεις στη Βαλτική, υπό την κάλυψη μαχητικών Su-30MK και Su-27SM
"Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική Άσκηση «Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014» (JAWTEX 2014), η οποία διοργανώνεται από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία, από την Πέμπτη 8 έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και σαράντα έξι (46) άτομα προσωπικό (14 Ιπτάμενοι, 31 Τεχνικοί και 1 Αξιωματικός Πληροφοριών) της 343 Μοίρας.
 Η άσκηση προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Ο.Δ. Γερμανίας και στη Βόρεια Θάλασσα, με συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από δεκαέξι (16) συμμαχικές χώρες.
 Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε ενοποιημένο εναέριο και χερσαίο χώρο (Joint airspace/battlefield environment)".
H NATOϊκή πολυεθνική άσκηση θα διεξαχθεί από 8 έως 23 Μαΐου στην περιοχή του Schleswig της βόρειας Γερμανίας, στα σύνορα με τη Δανία και στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.
Για την συμμετοχή στην άσκηση το ΓΕΑ έθεσε επικαιροποιημένο ερώτημα δεδομένων των συνθηκών στην Ουκρανία για την σκοπιμότητα συμμετοχής στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με απόφαση του ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου έδωσε το "πράσινο φως".
 
Ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 στις ακτές της Καλιφόρνια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΒΡΑΙΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ. Η ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΡΩΣΣΙΚΟ , ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ...

Ανώνυμος είπε...

Λύσανε φαίνεται οι πολιτικάντηδες τα προβλήματα με τους «συμμάχους» μας νατοϊκούς Τούρκους και πάνε να αντιμετωπίσουν τον εχθρό αυτών που επιβουλεύονται την εθνική ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν νά μάς κάνουν εχθρούς τού ρωσικού λαού γιά χάριν τών εβραίων.
Δέν θά τό πετύχουν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...