Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Βοριδης θα καταδικάσει τον κουμπάρο και ομοϊδεάτη του;



Το προσωπικό blog του Ζαν-Μαρί Λεπέν «έκοψε» από τον ιστότοπό του το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, λίγες ημέρες μετά από ένα πολύκροτο αντισημιτικό του σχόλιο, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η απόφαση «ελήφθη για τη λόγους νομικής προστασίας, για την προστασία του υπεύθυνου σύμφωνα με τον νόμο [για τον ιστότοπο]», δηλαδή την κόρη του και πρόεδρο του κόμματος Μαρίν Λεπέν, ώστε να μην κινδυνεύει να την μηνύσουν για δηλώσεις του πατέρα της, όπως δήλωσε δικηγόρος της παράταξης.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το «κόψιμο» του blog του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου από το σάιτ του ίδιου του κόμματος που ίδρυσε αντανακλά το ρήγμα στην οικογένεια Λεπέν μετά τα πολύκροτα αντισημιτικά σχόλια 85χρονου Λεπέν, τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση την κόρη του την ώρα που αυτή προσπαθεί να κερδίσει συμμάχους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το επίμαχο σχόλιο του κ. Λεπέν έγινε σε βίντεο στο οποίο καταφερόταν κατά καλλιτεχνών που δεν στήριξαν το Εθνικό Μέτωπο. Όταν η συνομιλήτριά του αναφέρει και τον τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι εβραίος, ο 85χρονος πολιτικός της απαντά γελώντας, «θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά», σε μια σαφή αναφορά στα κρεματόρια των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η 45χρονη Λεπέν χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος» τις δηλώσεις του πατέρα της, όμως πρόσθεσε ότι αυτές παρερμηνεύθηκαν.

Ο ίδιος ο Λεπέν αντέδρασε λέγοντας: «Η λέξη 'φουρνιά' που χρησιμοποίησα δεν έχει προφανώς καμιά αντισημιτική χροιά, παρεκτός για τους πολιτικούς εχθρούς ή για τους ηλίθιους». «Αν υπάρχουν άνθρωποι της παράταξής μου που το ερμηνεύουν μ' αυτό τον τρόπο, πρόκειται για ηλίθιους!», τόνισε.

Η Λεπέν, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να εξαργυρώσει την μεγάλη νίκη του κόμματός της στις ευρωεκλογές, όπου κέρδισε την πρώτη θέση στη Γαλλία, έχει αποπειραθεί να το καθαρίσει από τη ρατσιστική, αντισημιτική του εικόνα.

Μέχρι στιγμής τέσσερα κόμματα έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν με το Εθνικό Μέτωπο, όμως για να δημιουργήσει πολιτική ομάδα η Λεπέν χρειάζεται συνολικά έξι για να φτιάξει ευρω-ομάδα την Ευρωβουλή.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ; ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΙΑ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΡΑΧΗ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ! ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΑΠ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΔΟΥΛΟΣ Ο ΕΥΡΑΙΩΔΟΥΛΩΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΩ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣΩ ΣΩΒΑΡΩ ΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΤΑΙΛΑΙΧΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΔ ΑΙΒΑΛΑΙ ΓΙΑ ΟΙΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΑΙΛΑΙΧΕΙ....Ο ΑΓΡΑΜΑΤΩΣ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΕΙΣΤΑΙΡΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ ΧΑΙΖΟΥΝ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...