Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ωραίο το …εργολαβικό.... ανέκδοτο.



Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», Κωνσταντίνου Ματάλα (2008-09), ενώ ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα άρσης της ασυλίας του διαδόχου του στη θέση, νυν βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη (για το 2009-2010), ώστε να διωχθεί κι εκείνος για το ίδιο αδίκημα, άσκησε  η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση.
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης δέκα ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αρκετά μεγάλα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και στοίχισαν στους Έλληνες αρκετά δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters έλεγε ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες δεν έχει κανέναν λόγο για να πανηγυρίσει προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες από την υπερηφάνεια εκείνων των στιγμών πέρασαν στον θυμό, σημειώνει το άρθρο, καθώς η χώρα αγωνίζεται μέσα σε μια εξαετή ύφεση, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, με έλλειψη στέγης και τη φτώχεια». H γερμανική Bild, έγραψε ότι «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και το βρετανικό δίκτυο BBC. Την αρχή είχε κάνει η Daily Mirror με φωτογραφίες από την κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σημειώνοντας με νόημα ότι τίποτα δεν θυμίζει πως μόλις πριν από δέκα χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα.
Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα όπου ιδρύθηκε το 2002, μετά το πέρας της κυριολεκτικά «ακίνητης» δραστηριότητάς της, απορροφήθηκε το 2012 από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), η οποία έχει πλέον τον έλεγχο σε 13 εγκαταστάσεις. Τα δε ακίνητα του ολυμπιακού πόλου του Ελληνικού, μαζί με τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά πέρασαν στον έλεγχο της Ελληνικό Α.Ε., η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ελέγχει πλέον η ΕΤΑΔ είναι:
Ονομασία Ακινήτου
Εμβαδόν
γηπέδου*
1. Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας
44
2. Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
757
3. Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου
1.029
4. Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου
306
5. Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά
2.002
6. Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων
79
7. Κέντρο Γραπτού Τύπου
14
8. Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
93
9. Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

10. Παμπελοποννησιακό Στάδιο
152
11. Παγκρήτιο Στάδιο
198
12. Πανθεσσαλικό Στάδιο
126
Σύνολο
4.800
(*) Στρέμματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...